Hlavní obsah

Kouč Táborska po barážovém krachu: Zkazili nám to rozhodčí!

Byli pár krůčků od toho, aby se stali vůbec prvními úspěšnými druholigisty v baráži. Fotbalisté Táborska v součtu nestačili na České Budějovice o gól (1:2, 1:1) a pro další sezonu zůstanou ve druhé nejvyšší soutěži. Senzační obrat v remízové odvetě na domácím stadionu nedotáhli do zdárného konce. „Nebudu alibista. Druhou ligu chceme příště vyhrát,“ burcoval trenér Roman Nádvorník.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Trenér Táborska Roman Nádvorník

Článek

Jednapadesátiletý kouč odvedl v Táboře obrovský kus práce. V září 2022 převzal zdecimované mužstvo, které se topilo na sestupových příčkách. O necelé dva roky později se s ním téměř procpal do ligy. „Jdeme správnou cestou, udělali jsme obrovský pokrok. Hráčům patří respekt a poděkování za celou sezonu. Potřebujeme ještě chviličku a do první ligy se dostaneme,“ domnívá se Nádvorník.

Táborsko se v uplynulé druholigové sezoně mohlo chlubit nejpevnější defenzivou, ve třiceti kolech inkasovalo pouze 26 branek. Gólman Martin Pastornický zapsal 13 čistých štítů, nejvíce v soutěži. A mužstvo v baráži řádně trápilo i prvoligové Budějovice. Ve druhém poločase odvetného duelu baráže kontrolovalo hru, jenže slavilo jen jednou po pumelici pravého beka Petra Plachého. To nestačilo.

Právě Plachý měl na hlavě druhý gól, který by poslal dvojutkání do prodloužení. Minutu před koncem řádné hrací doby si naběhl na nadýchaný centr Jiřího Kateřiňáka, jenže ztroskotal na fantastickém zákroku Dávida Šípoše. „Kdyby to trefil, asi mu tu postaví sochu,“ povzdechl si Nádvorník.

Nad zvěčněním poctivého krajního obránce či záložníka, který na jihu Čech kroutí čtvrtou sezonu, by se alespoň dalo teoreticky uvažovat. Sudí Ondřej Pechanec, jenž řídil první duel baráže na hřišti Dynama, se ale podobné pocty dočká jen těžko. Nádvorník má za to, že na nepostupu Táborska má značný podíl.

Dvacet minut před koncem zmíněného duelu zahrál rukou budějovický Jiří Skalák. Pechanec mu neudělil zdánlivě jasnou žlutou kartu, která by byla jeho druhou v zápase.

Skalákův náhradník Marek Nikl pak v nastavení vstřelil gól, který zařídil Dynamu náskok do odvety. A v konečném součtu zavřel Táborsku prvoligové brány.

„Soupeř měl jít do deseti, to je bez debat. Rok na něčem pracujeme a zhatí to jeden rozhodčí na hřišti a další u videa,“ soptil Nádvorník.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

V popředí zleva Musa Alli z Českých Budějovic a Petr Plachý z Táborska.

Jinak byl ale nadmíru spokojený. Táborsko je na dobré cestě, klub tvrdě pracuje na tom, aby se do první ligy brzy podíval. Vše funguje jako na drátkách a zdá se, že postup by mohl být v horizontu příštích pár sezon dosažitelnou metou.

„Chybělo nám trošku štěstíčka. Nabereme síly na novou sezonu a zkusíme druhou ligu vyhrát. Nemusí se to povést, ale všichni v klubu pro to uděláme maximum,“ uzavřel Nádvorník.

Kontrast s děním v Budějovicích, kde jsou vztahy mezi vedením a trenérským týmem na bodu mrazu a výplaty v nedohlednu, by už jen těžko mohl být markantnější.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.