Hlavní obsah

Dostali do úzkých Spartu i Slavii. Jablonec potvrdil formu, jenže chtěl víc

Po remíze s Plzní a těsné prohře se Spartou potrápili doma dalšího favorita. Fotbalisté Jablonce i přes prohru 1:2 se Slavií opět dokázali, že jejich vzestup v aktuální sezoně není náhodou. „Cením si toho, že jsme soupeře někdy dostali do úzkých,“ hlásí trenér Luboš Kozel.

Sestřih zápasu Jablonec - SlaviaVideo: LFA

Článek
Fotogalerie

Stejně jako se Spartou prohrávali Severočeši 0:2, ale dokázali snížit a v závěrečné části duelu měli příležitosti na to, aby srovnali. Ani v jednom případě se jim to však nepovedlo a proti dvěma aktuálně nejlepším českým mančaftům zůstali bez bodu.

„Těší mě, že zápasy byly otevřené až do konce. Prezentovali jsme se naší hrou, která má snad tvář a může přinést úspěch. Kluci tomu věří, což je pro mě pozitivní zjištění. A že nemáme bod, určitě není žádná ostuda,“ popisuje Kozel.

Má pravdu. I v neděli se Slavií bylo několik momentů, kdy domácí mohli, nebo spíše měli srovnat. Kozla nejvíce štvalo špatně vyřešené přečíslení 4 na 2, kdy se Matěj Polidar rozhodl místo přihrávky do kraje zakončit. Přestřelil.

„To byla ukázka, s čím by Slavia naložila daleko lépe. Byli jsme nebezpeční, ale na někom se projevila reprezentace, na někom prodělaná nemoc. Pokud chcete konkurovat Spartě nebo Slavii, potřebujete kvalitu nahoře, což se nepodařilo,“ hodnotil Kozel.

I přes dobrý výkon byl spíše zklamaný. Logicky. K bodu sice opravdu nebylo daleko, ale v kontextu celého duelu byli sešívaní o chlup lepší.

Nicméně Jablonec si dokázal dobře poradit s napadáním Slavie, obránci či střední záložníci dokázali vyvážet balon a zakládat akce. Jak už bylo zmíněno, pak nastával problém.

„Bohužel nám chyběla kvalita vepředu, útoky končily kolem středu hřiště. Druhá půle se nám povedla více, ale Slavia byla lepší. Hlavně Lukáš Provod, opravdu výborný výkon. Rozhodly individuální dovednosti, tam byl největší rozdíl,“ nastínil Kozel.

Každopádně Jablonec je po 11 odehraných kolech na šesté pozici, což je v kontextu posledních sezon možná až neuvěřitelné. Severočeši se pod novým trenérem viditelně zvedli, největší radost jim zatím určitě dělá historická výhra 5:0 v derby na půdě Liberce.

A jak dosavadní průběh sezony hodnotí sám Kozel? „Teď po prohraném utkání se nemohu chlácholit, prostě jsme prohráli doma. Minus tři do tabulky pravdy. Celkově jsme asi spokojení, ale teď ne, se Slavií jsme bod mohli uválčit.“