Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Slavii, Provod prodloužil

Aktualizováno

Fotbalista Lukáš Provod prodloužil smlouvu se Slavií. Sedmadvacetiletý reprezentační záložník se pražskému prvoligovému klubu nově upsal do června 2029, původní kontrakt by mu vypršel za dva roky v létě. Úřadující český vicemistr o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Provod bude ve Slavii pokračovat

Článek

„Znamená to pro mě velké ocenění práce, kterou jsem zde odvedl. Na druhou stranu je to i obrovský závazek, dostal jsem dlouholetou smlouvu. Moc si toho vážím. Věřím, že i v nadcházejícím období budeme úspěšní minimálně tak, jak jsme byli, spíš ještě více,“ uvedl Provod.

Rodák z Plzně a její odchovanec přišel do Slavie v létě 2019. Nejprve v Edenu hostoval a po půlroce z Viktorie přestoupil. Postupně se vypracoval v jednu z hlavních opor vršovického mužstva, v sezoně 2020/21 byl zvolen nejlepším hráčem české ligy.

Aktuálně má za Slavii na kontě 152 soutěžních startů s bilancí 15 branek a 25 asistencí. S vršovickým celkem získal dva ligové tituly a stejný počet triumfů v domácím poháru. V roce 2021 utrpěl vážné zranění kolena, které ho připravilo o evropský šampionát, dokázal se však dostat zpět do formy.

Za českou reprezentaci zasáhl do 22 zápasů, v nichž dal tři góly. Na nedávném mistrovství Evropy v Německu nastoupil v každém ze tří duelů v základní sestavě a proti Portugalsku skóroval.

„Mé výkony na Euru mi pomohly k tomu sebevědomí, které teď mám na hřišti. A myslím si, doufám, že je to vidět. Člověku to pomůže, když se konfrontuje s těmi nejlepšími hráči a vidí, že nezaostává,“ řekl Provod.

Ve středu se Slavií marně usiloval o postup do hlavní fáze Ligy mistrů. Pražané sice v odvetě závěrečného 4. předkola porazili doma Lille 2:1, ale smazat ztrátu 0:2 z úvodního duelu ve Francii nedokázali.