Hlavní obsah

Do fotbalové Dukly vstoupil nový investor

Aktualizováno

Do fotbalové Dukly vstoupil nový investor. Stal se jím podnikatel Matěj Turek, zakladatel fondu 10X, který získal balík 34 % akcií.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V souboji Daniel Kozma z Dukly (vlevo) a Dávid Krčík z Karviné.

Článek

„Jde o nového významného akcionáře, který deklaroval svůj zájem Duklu dále rozvíjet. Věříme, že spojení dosavadního akcionáře Carbounion Invest, který zůstává majoritním akcionářem, a nového akcionáře bude ku prospěchu fotbalového klubu Dukla Praha a přinese výsledky, které si oba akcionáři od transakce slibují,“ stojí na webu Dukly. Majitel Dukly Petr Paukner, který klub financuje přes deset let, tak získal významného partnera.

„Mám blízko k eventovému trhu, na fotbal se dívám víc z pohledu zábavy než ze sportovního hlediska, které bude nadále rolí většinových vlastníků Dukly. Ve všech firmách, do nichž jsem investoval a které skvěle fungují, jsem jako menšinový vlastník. Pro své investice si vybírám subjekty, v nichž vidím velký potenciál pro růst hodnoty. Abych tam přispěl něčím, co stávající vlastník třeba tolik neřeší. V Dukle vidím značný potenciál v mnoha věcech, které se netýkají sportovní stránky. Konkrétní zatím nebudu,“ řekl Turek Sport.cz.

„Přístup pana Pauknera ke klubu je pro mě atraktivní, posouvá ho s citem dál. Věřím, že pan Paukner bude za můj vstup rád. Dukla má jistotu a stabilitu. Teď ji bude mít větší,“ dodal Turek, který je minoritním vlastníkem prosperující IT firmy Algotech.