Hlavní obsah

Diouf teď dává góly i pravačkou. Přitom ji mám katastrofální, směje se

Letí výš a výš. Na jaře se kolikrát nevešel ani na lavičku, byl psychicky dole. V nové sezoně je ale všechno jinak. Křídelník Slavie El Hadji Malick Diouf válí, se třemi góly je nejlepším střelcem Slavie v lize. „Tohle zní skvěle. Vůbec mě nenapadlo, že bych mohl být nejlepší střelec Slavie. Pořád je ale začátek sezony, můžu dát další góly,“ řekl 19letý Senegalec klubovému webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

El Hadji Malick Diouf ze Slavie oslavuje vedoucí gól proti Pardubicím.

Článek

Naposledy se Diouf prosadil v neděli proti Pardubicím, v závěru prvního poločasu prostřelil z pěti metrů hostujícího brankáře Jana Stejskala. Nezvykle pravačkou. „Přitom moje pravá noha je katastrofa. Na tréninku, když vystřelím pravačkou, letí míč nad,“ smál se Diouf, který vystřihl gólovou oslavu po vzoru anglické hvězdy Judea Bellinghama. „Taková oslava se mi líbí, možná je podobná, kterou dělá Bellingham. Vždycky jsem ji chtěl udělat, měl jsem nyní dobrou příležitost,“ sdělil Senegalec.

Díky povedenému startu do sezony dostal premiérovou pozvánku do senegalské reprezentace. Rád by si připsal i první start. „Tohle je pro mě speciální moment, vždycky jsem snil o tom, že si zahraju za národní tým. Budu šťastný za každou minutu na hřišti,“ prohlásil Diouf.

V Edenu se po zimním příchodu z Tromsö rychle chytil, srazilo ho ale vyloučení v jarním osmifinále Evropské ligy na půdě AC Milán. „Byl z toho nešťastný, pokud naskočil do zápasu, nevěřil si,“ uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Teď je pro něj Diouf jasnou volbou pro levý kraj zálohy.

„Nečekal bych, že bude tak produktivní. Na druhou stranu, předpoklady k tomu měl vždycky. Už když jsme ho skautovali v Tromsö, líbilo se nám, jak řeší ofenzivní situace. Teď se navíc zlepšil kondičně, což je v našem stylu důležité,“ podotkl Trpišovský.