Hlavní obsah

Deset dní v novém angažmá a dost. Slávistický mladík zmizel z Pardubic

Aktualizováno

Všechno je jinak. Dne 8. července se zapojil do přípravy s Pardubicemi a hostování se bralo za hotovou věc. O pouhých deset dní později se vrátil do Slavie. Dvaadvacetiletý univerzál David Pech vydržel na východě Čech rekordně krátkou dobu a mizí zpět do Edenu. Pardubice o tom informovaly na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pech ze Slavie Praha během přípravného utkání proti Dynamu Drážďany

Článek

„David k nám přišel po zranění kolene, které se mu úspěšně hojí. Přesto se zatím necítí na to, aby převzal v týmu důležitou úlohu na svém postu, kterou pro něj naši trenéři připravovali. Proto jsme se dohodli, že se vrátí do mateřského klubu,“ vysvětloval sportovní manažer Pardubic Martin Shejbal.

Pechovo hostování ještě finalizováno nebylo, všechny strany s ním ale víceméně počítaly. Nakonec zněl ale konečný verdikt jinak a dvaadvacetiletý univerzál, schopný zahrát v záloze i na obou krajích obrany, se vrací do Edenu.

V pardubických barvách stihl odehrát jediné utkání. Pech figuroval v základní jedenáctce v generálce s Chrudimí, která skončila bezbrankovou remízou. Do ligového prologu se Spartou, který je na programu v pátek od 19:00, nezasáhne.

Všestranný voják, jehož nadějně rozjetou kariéru přibrzdilo vážné zranění kolene, údajně zanechal v Pardubicích po lidské stránce dobrý dojem. Na roli klíčového hráče, která hosty z pražských S v Pardubicích čeká, ale připraven nebyl.

Otevírají se před ním tak tři varianty. Buď zamíří na hostování jinam, nebo si podzim střihne v béčku Slavie, jemuž na jaře čtyřmi góly v deseti utkáních pomohl postoupit do druhé ligy. Nabízí se i působení v A-týmu sešívaných, jenže to se vzhledem k okolnostem minimálně pro podzimní část sezony nejeví jako příliš pravděpodobné.

Jak se k celé situaci postaví Pardubice? Toť otázka. Pecha plánovaly využívat převážně ve středové řadě, která utrpěla velkou ránu odchodem Michala Hlavatého do Liberce. Další záložník Laurent Kissiedou se kvůli problémům s vízy připravuje individuálně v Pobřeží slonoviny.

Související témata:
  0 : 0 Č. Budějovice - Bohemians 0 : 0 49. min Živě
20240831T14 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Slovácko - Jablonec dnes 17 : 00
20240831T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko
Jablonec
  Hradec Králové - Sparta dnes 20 : 00
20240831T20 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové
Sparta