Hlavní obsah

Daníček jako Pála. Už se těším, až vyběhnu bez bolesti na hřiště, tvrdí kapitán Slovácka

Kvůli bolestem achilovky neabsolvoval letní přípravu, a nestihne tudíž ligový start, ale přesto ho spoluhráči zvolili po Michalu Kadlecovi, který uzavřel hráčskou kariéru, kapitánem fotbalistů Slovácka. Zkušený defenzivní záložník či stoper Vlastimil Daníček věří, že už brzy bude moct vyběhnout s páskou na ruce k mistrovskému zápasu.

Foto: 1. FC Slovácko

Zraněný kapitán fotbalistů Slovácka Vlastimil Daníček si musí na ligové zápasy ještě počkat.

Článek

Už se vám někdy předtím ve vaší fotbalové kariéře přihodilo, že jste musel ze zdravotních důvodů kompletně vynechat přípravu na sezonu?

Asi jsem měl někdy malý výpadek. Abych ale chyběl po celou dobu, to mě potkalo poprvé v životě.

Jak dlouho už vás achilovka zlobí?

Táhne se to už přes rok a půl. Nejprve jsme to řešili krátkodobými opatřeními v naději, že bolest přejde. Bohužel jsme nikdy nedali noze delší pauzu. Dopadlo to tak, že na jaře jsem byl schopen absolvovat v týdnu pokaždé jen jeden či dva tréninky a o víkendu jsem šel se sebezapřením do zápasu. Ke konci minulé sezony už ani to nebylo možné. Bolest byla značná.

Takže jste to řešil operativně?

Ne. Po dohodě s lékařem a fyzioterapeuty jsem dovolenou strávil převážně o berlích, abych noze co nejvíc ulevil. Jenže ani po čtyřech týdnech bolest neustupovala. Takže jsem ve zlínské nemocnici podstoupil ozařování. Zdá se, že zabralo, a přiblížil se tím konec mých problémů. Bude to ovšem chtít ještě trpělivost.

Jaký tedy bude další postup léčby?

Už aspoň běhám a od začátku srpna se chystám zatěžovat nohu ještě mnohem víc. Pak se ukáže, zda léčba skutečně postupuje správným směrem. Věřím, že s pomocí členů našeho realizačního týmu, kteří se mně hodně věnují, budu brzy zpátky v plné přípravě a na hřišti. Už mi to hrozně chybí.

Jste z toho nervózní?

Samozřejmě že jo. Není to nic příjemného. Moc se těším na to, až vyběhnu na hřiště a nebude mě vůbec nic bolet.

Navzdory zdravotním peripetiím vás kabina zvolila kapitánem hradišťského týmu. Co na to říkáte?

Je to pro mě obrovská čest. Klukům za to moc děkuju, i když si někteří dělají legraci, že jsem teď jako nehrající kapitán českých tenistek Petr Pála. (úsměv)

Zřejmě vás potěšila i pochvalná slova nového kouče Slovácka Romana Westa, že jste pro mužstvo nepostradatelný…

Jasně. Když jsem to poslouchal, měl jsem husí kůži. Bude ale platit až ukázaná na hřišti. Až se budu moct vrátit, udělám maximum, abych byl týmu co nejvíc prospěšný.

Fotbalovému Slovácku začíná nová éra po téměř šestiletém působení trenéra Martina Svědíka. Jste před nedělní ligovou premiérou se Slavií, kterou musíte sledovat jen z tribuny, plný očekávání?

Jasně. Vždyť skončil i dosavadní kapitán Michal Kadlec. Příchodů i odchodů teď bylo víc než v uplynulých letech. Takže jsem hodně napjatý, jak nám to půjde. Nebude pro mě vůbec jednoduché sledovat první zápasy pouze z hlediště.

Kouč West to asi nemá po Martinu Svědíkovi snadné, že?

Dopředu se vědělo, že trenér, který přijde po něm, to bude mít extrémně těžké. Vždyť jsme v uplynulých sezonách dosáhli neskutečných úspěchů. Pan West ale vnesl do mužstva nový, svěží vítr. Nikde není napsáno, že s ním nemůžeme na velmi dobré výsledky z předchozího období navázat.

Je pro vás varováním nepovedené jaro, během něhož jste jen dvakrát bodovali naplno a doma jste ani jednou nezvítězili?

Je to pro nás takový zdvižený prst. Ukázalo se, že když neděláme všechno úplně na sto procent, tak výsledky nepřijdou. Postupně se to nabaluje a hrozně těžko se to pak brzdí. Velmi dobře rozehranou sezonu jsme zbytečně v jarní části ligy ztratili.

Související témata: