Hlavní obsah

Čtyři zápasy, čtyři výhry – Friis kráčí v Priskeho stopách: Chceme vítěznou sérii udržet

První čtyři kola, čtyři výhry. Trenér Lars Friis kráčí s fotbalovou Spartou ve stopách svého předchůdce, veleúspěšného Briana Priskeho. V sobotu dokázal úřadující mistr otočit ligový duel na půdě Bohemians Praha a připsal si další tři body. „Hlavně jsem rád, že jsme vyhráli. Co se týká trofejí z minulých sezon, nemyslím na ně. Pro dnešek nám ničím nepomáhají, koncentrujeme se jenom na to, co je teď,“ pravil spokojený Friis.

Sestřih zápasu Bohemians–SpartaVideo: LFA

Článek

Zápas jste ale museli otáčet po zaváhání obrany. Trojici stoperů protáčíte, proti Klokanům jste dal důvěru trojici VitíkRossZelený. Naplnili vaše očekávání?

Složení obrany se odvíjí od toho, jaký zápas čekáme. Máme několik možností, jak poskládat zadní trojku. Nemůžu říct, jaká varianta je ideální. Proti Bohemce jsem ale viděl silnou trojici.

Před gólem však chyboval Vitík, následně Ross nestačil rychlostně na Yusufa.

Bohemka hraje přímočaře, využívá rychlosti hráčů. Jednalo se o chybu několika hráčů, situace pak dospěla do momentu, kdy šel Yusuf do úniku. Jak byl rozběhnutý, nechytil by ho nikdo.

V základní sestavě jste udělal oproti domácímu duelu s FCSB v předkole Ligy mistrů (1:1) šest změn. Zamotali vám před úterní odvetou v Bukurešti noví hráči hlavu?

Viděl jsem mnohá pozitiva. I velmi dobrý přístup, jak tým zareagoval na inkasovaný gól. Připsali jsme si další tři body, což je v této fázi sezony, kdy bojujeme zároveň o evropské poháry, moc důležité. Chceme udržet vítěznou sérii v lize co nejdéle. Co se týká otazníků v sestavě pro odvetu s FCSB, tak nějaké mám. Nicméně v hlavě už nosím plán, jak chceme v Rumunsku hrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťané se radují z branky.

Jak?

To vám pochopitelně neřeknu. Každopádně kluky musíme zatěžovat tak, aby zápasy, které jsou rychle za sebou, fyzicky zvládli. Víme, koho můžeme zatížit víc a koho míň. Například Olatunji nemůže odehrát celý zápas v sobotu a devadesát minut v úterý v Bukurešti. Jeho tělo si potřebuje odpočinout, zregenerovat.

V prvním poločase se zranil Imanol García, ani na lavičce nebyl stoper Asger Sörensen. Jaký je jejich stav?

Imanola v souboji soupeř kopl, bohužel nemohl dál pokračovat. Nebyl jsem z jeho střídání nadšený. Jak vypadá jeho stav, zatím nevím. U Asgera se nejedná o nic vážného, příště bude zase v kádru.