Hlavní obsah

Čtyři červené a penalta. Tohle jsem ještě nezažil, zuřil vyloučený trenér Pardubic

Divočina na východě Čech. Rozhodčí Dalibor Černý rozdal v zápase 10. kola fotbalové Chance Ligy mezi Pardubicemi a Teplicemi (0:1) hned čtyři červené karty. Reakce aktérů? „Takový zápas jsme ještě nezažili,“ říkali všichni shodně.

Sestřih zápasu Pardubice–TepliceVideo: LFA

Článek

Jako první se do kabin po dvou žlutých kartách poroučel pardubický záložník Dominique Simon. VAR následně usvědčil z faulu na polovině hřiště pardubického Tomáše Solila a z východočeské lavičky musel v nastaveném čase druhého poločasu odejít i trenér Jiří Saňák.

„Jestli to byla oprávněná vyloučení? Ano, když to říká rozhodčí. To je čistě jejich věc. Nemám kompetence na to, abych to hodnotil. My si v kabině musíme říct, proč se to stalo. Já nebudu dělat nějaká zbytečná prohlášení,“ čertil se Saňák.

Ten musel odejít do zázemí CFIG Areny až v samotném závěru, kdy ho po dvou žlutých kartách vyhodil z lavičky rozhodčí Černý.

Foto: David Taneček, ČTK

Rozhodčí Dalibor Černý uděluje červenou kartu trenérovi Jiřímu Saňákovi z Pardubic.

„Dostal jsem dvě žluté karty za tleskání. To je až úsměvné. Jen jsem dvakrát zatleskal. Spadla na nás veškerá lejna,“ říkal kouč Pardubic.

Na druhou stranu si ale moc dobře uvědomoval, že červené karty pro jeho tým byly zbytečné.

„Jestli jsou hráči soudní, tak jim nemusím nic říkat. Hrubě ovlivnili zápas. Nepamatuji si, že bych takhle dlouho hrál v devíti lidech. Věřím, že si z toho každý vyvodí nějaký závěr,“ zmínil.

Pardubice prohrály 0:1 kvůli penaltě v 86. minutě, kterou nařídil sudí po ruce obránce Václava Jindry. Pokutový kop si vzal na starost Roman Čerepkai a bez větších starostí proměnil.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Teplic slaví vítěznou branku.

„Jsem celkově zklamaný. Kluci se obětovali a paradoxně největší šanci zápasu měl náš Tomáš Zlatohlávek. Pak prohrajete kvůli takové penaltě? Mísí se to ve mně,“ dodal zklamaný Saňák.

Spokojení naopak z východu Čech odjíždí tepličtí fotbalisté. Ti bodovali naplno po čtyřech zápasech.

„Kámen mi ze srdce úplně nespadl, ale jedná se o nesmírně důležité vítězství. Všichni víme, v jaké jsme situaci, a věřím, že nám to dá novou krev do žil,“ říkal trenér Zdenko Frťala.

Nutno říct, že Teplice v dvojnásobné a následně ve výhodě o jednoho muže navíc neměly téměř žádnou šanci a za celý zápas si vypracovaly pouze pět střel na bránu.

„I velké týmy s tím mají problém hrát v přesilovce. Je to těžké dobývat se někam, kde brání osm hráčů. Nabádal jsem, abychom stříleli z dálky, protože to je jediná možnost, jak se tam dostat. Chci ale vyzdvihnout domácí, protože nám neuvěřitelně skákali do střel. Hráli neskutečně obětavě,“ ocenil kouč hostů.

Pod Frťalou se již pomalu kývala židle, ale vítězstvím v Pardubicích ji vrátil do rovnější polohy.

„Po domácím utkání s Baníkem jsem měl myšlenky na konec. Musím říct, že to na mě dolehlo. Naštěstí jsem se nenechal unést zklamáním. Lidé mě podporovali ve městě a všichni věří, že máme na to, abychom hráli lépe. Díky lidem jsem neutekl z boje a už to nebudu dělat,“ vyjádřil se teplický trenér.

Na závěr přidal i vcelku vtipnou historku z kabiny. Na straně Teplic se totiž poroučel po červené kartě do kabin Michal Bílek. První žlutou nasbíral v úvodních pětačtyřiceti minutách.

„Vnímal jsem, že má hrozně brzy kartu. Jakmile jsem přišel do kabiny, tak téma číslo jedna bylo, že nesmí dostat druhou. Apeloval jsem na něj a slíbil mi, že ji nedostane. No, stalo se,“ rozesmál přítomné Frťala. Ten dal svým vyjádřením vzpomenout na legendární prohlášení Joseho Mourinha, kdy apeloval podobně na Maria Balotelliho.

  2 : 0 Jablonec - Hradec Králové 2 : 0 dohráno
20240928T19 : 00:00+0200
Jablonec vs. Hradec Králové
Jablonec vs. Hradec Králové
Jablonec
Hradec Králové
  2 : 1 Slovácko - Karviná 2 : 1 dohráno
20240928T16 : 00:00+0200
Slovácko vs. Karviná
Slovácko vs. Karviná
Slovácko
Karviná
  0 : 1 Pardubice - Teplice 0 : 1 dohráno
20240928T16 : 00:00+0200
Pardubice vs. Teplice
Pardubice vs. Teplice
Pardubice
Teplice
  1 : 4 Dukla - Liberec 1 : 4 dohráno
20240928T13 : 30:00+0200
Dukla vs. Liberec
Dukla vs. Liberec
Dukla
Liberec
  Ostrava - Č. Budějovice zítra 13 : 00
20240929T13 : 00:00+0200
Ostrava vs. Č. Budějovice
Ostrava vs. Č. Budějovice
Ostrava
Č. Budějovice
  Plzeň - Ml. Boleslav zítra 15 : 30
20240929T15 : 30:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Bohemians - Slavia zítra 18 : 30
20240929T18 : 30:00+0200
Bohemians vs. Slavia
Bohemians vs. Slavia
Bohemians
Slavia