Hlavní obsah

Chyběla nám větší kvalita. Před Malmö vyčistíme hlavu, zmínil Friis

První ligová ztráta přišla pro fotbalovou Spartu mezi dvěma ultra důležitými zápasy s Malmö, ve kterých chtějí Letenští proskočit do Ligy mistrů. Družina kouče Larse Friise remizovala se Slováckem 2:2, když dvakrát dotahovala ztrátu na soupeře. „Chyběla nám větší kvalita po celých devadesát minut,“ uznal Friis.

Sestřih zápasu Sparta - SlováckoVideo: LFA

Článek

Dánský kouč sestavu zase pořádně protočil, oproti duelu v Malmö v ní zůstali jen brankář Peter Vindahl a obránce Asger Sörensen.

„Vždycky o tom přemýšlíme. Ovšem všichni hráči, kteří nastoupili od první minuty, jsou součástí kádru a byli připravení. Soupeř dal z prvních dvou střel dva góly, což ho posadilo na koně, a my museli dohánět ztrátu. To je vždycky těžké, ale do poslední chvíle jsme se výsledek snažili zvrátit. Hodně nám pomáhali fanoušci,“ rekapituloval Friis.

Po vlažnější první půli, kdy Sparta prohrávala 1:2, gradoval výkon favorita po změně stran. Na hřiště hned po přestávce nastoupili Veljko Birmančevič a Lukáš Haraslín a postupně se přidali Victor Olatunji nebo Matěj Ryneš.

Friis však nezatratil Ermala Krasniqiho a Kryštofa Daňka, které po prvním poločase vystřídal. „První půle byla pro hráče těžší než druhá. Chyběla nám větší nabídka, proto jsme udělali změny. Ty prostě někdy potřebujete. Oba zapadli do výkonu týmu. Nemyslím si o nich, že by hráli špatně,“ přemítal dánský stratég.

Z tlaku vytěžili domácí jen vyrovnávací branku Birmančeviče z penalty. „Neměli jsme takovou kvalitu a pohyb. Ale neproměňovali jsme šance, vždyť jsme měli asi sedmnáct střel. Někdy dáte čtyři góly ze čtyř šancí. Je však dobré, že se do příležitostí dostáváme, můžeme to napravit. Ale šancí jsme si vytvořili dost,“ prohlásil Friis.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Haraslín a trenér Sparty Lars Friis po remíze se Slováckem

První ligová ztráta v sezoně je pro Spartu nepříjemná, nicméně nikterak fatální. „Zápasů je hodně a jdou rychle za sebou. Snažíme se je okamžitě házet na hlavu a soustředit se na další utkání. Liga je pro nás velice důležitá, vždyť právě v ní si můžeme Ligu mistrů vybojovat. Teď můžeme být trochu zklamaní, ale od neděle se už musíme soustředit na Malmö,“ konstatoval stoper Sörensen.

„Teď po zápase už máme odvetu s Malmö v hlavě. Zatím jsme odehráli v sezoně jedenáct zápasů, devět jich vyhráli a ve dvou remizovali. Určitě bychom chtěli vyhrát všech jedenáct, ale zklamání si nepřeneseme do dalšího utkání. Vyčistíme hlavu a začneme se zaměřovat na Malmö,“ doplnil Friis. Velký duel se švédským šampionem o Ligu mistrů má výkop v úterý ve 21.00.