Hlavní obsah

Plzeň větří kořist, poprvé proti ní nastoupí Chorý

Aktualizováno

Liga je zpět v celé své kráse. Po reprezentační přestávce a odloženém kole, kdy se Česko potýkalo s povodněmi, se fanoušci fotbalové Chance ligy těší na první veliký šlágr této sezony. V sobotu od 19 hodin proti sobě v Edenu nastoupí v současnosti první Slavia Praha proti třetí Viktorii Plzeň. Duel bude o to peprnější, že před aktuálně probíhajícím ročníkem přestoupil do Prahy Tomáš Chorý, který ještě v minulé sezoně táhl tým ze západu Čech. Navíc se potkávají dva pohároví zástupci, na které v příštím týdnu čeká první střetnutí v ligové fázi Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáše Chorého čeká náročný duel se Slavií, ve kterém se postaví svému bývalému klubu z Plzně.

Článek

„Do zápasu s Chorasem (Tomášem Chorým) počítáme. Rozhodně to nebude pro něj jednoduché, což si uvědomuje také on sám. Na druhou stranu zná plzeňský kluky i jejich systém, což pro nás bude nespornou výhodou,“ uvědomuje si trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Není to tak dávno, co se do Edenu přesunul jiný útočník s minulostí ve Štruncových sadech. Všichni si rozhodně pamatují třaskavý přestup Michaela Krmenčíka. Plzeňští fanoušci mu tehdy ve společném zápase se Slavií nedali nic zadarmo. Totéž se dá očekávat u Chorého.

Tomáš Chorý: Takové zápasy mám rád. Podpora z tribun mě těší, fanouškům můžu dát odpovědi na hřišti. Video: Sport.cz

„Moc dobře si pamatuji, když za nás poprvé proti Plzni nastoupil Michael Krmenčík. Choras se s tím bude muset poprat. Budou na něj pískat a nebude to mít jednoduché. On to ale zvládne. My jsme rádi, že ho tady máme, protože jak už jednou říkal Tomáš Holeš, je lepší ho mít na své straně,“ usmíval se kouč sešívaných.

Chorý přestoupil do Slavie z Plzně za částku zhruba 90 milionů korun. Po pomalém rozjezdu, kdy se dočkal 29letý útočník pískání a bučení i od příznivců sešívaných, se pomalu rozjíždí.

V zápase s Mladou Boleslaví se velkou měrou podepsal na obou brankách svého týmu a s tím spojeném vítězství 2:0. Slavia se díky této výhře vyšvihla na první místo ligové tabulky před Spartu díky lepšímu skóre. Plzeň aktuálně ztrácí na obě pražská S dva body.

A jaký zápas se dá očekávat? Však proti sobě nastoupí dva zástupci české ligy, kteří se budou prát v hlavní fázi Evropské ligy o postup do jarních bojů.

„Tak s Viktorkou to je vždy těžký. Mají skvělý trenérský tým. Výborně nás reprezentují v Evropě, což dokazují už několik let. Pavel Šulc v reprezentaci ukázal, že má neuvěřitelnou formu. Věřím, že to bude skvělý zápas s výbornou atmosférou. Určitě to pro nás je výhoda, že hrajeme doma,“ dodal Trpišovský.

Tomáš Chorý a jeho první start v dresu pražské SlavieVideo: LFA

Ve Štruncových sadech jméno Tomáše Chorého nechtějí ani slyšet. Přestup vzbudil velkou nevoli, což potvrdil i samotný útočník, který byl zklamán z jednání šéfa Adolfa Šádka, který mu neměl zvednout telefon na rozloučenou. Trenér Koubek pak přidal jen strohé vyjádření.

„Chorý pro nás není stěžejní téma, co by nás nenechávalo spát,“ řekl zkušený kouč.

Pokud Slavia v sobotu svého protivníka porazí, na prvním místě se udrží minimálně do neděle, kdy Sparta hraje v Českých Budějovicích.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň