Hlavní obsah

Chorý: ovace za gól, pískot při střídání a ušklíbnutí

Břevno, tyč, dvě zahozené šance. Nakonec se ale Tomáš Chorý přece jen dočkal a oslavil premiérový gól za Slavii ve fotbalové  lize. Přispěl jím k výhře 2:0 nad Pardubicemi. „Je to úleva. Nicméně hlavní je, že máme tři body,“ řekl Chorý v pozápasovém rozhovoru pro O2TV Sport. Předtím vstřelil v sešívaném dresu dvě branky belgickému Unionu v předkole Ligy mistrů.

Sestřih utkání Slavia - PardubiceVideo: LFA

Článek

Po rohovém kopu zkraje druhého poločasu vrátil kapitán Jan Bořil míč do malého vápna, odkud ho Chorý z jedné poslal do pardubické sítě - 2:0. Jeho trefu slavila i většina fanoušků z tribuny Sever. Zbylí, kteří Chorého vzhledem k jeho plzeňské minulosti i dřívější náklonnosti ke Spartě doposud nepřijali, zatleskali.

„Zápas nebyl jednoduchý. Vytvářeli jsme si šance, ale neproměňovali je. Já jsem nastřelil tyč, pak mě vychytal skvěle brankář. Věřil jsem ale, že přijde další šance, ze které dám gól. To se potvrdilo,“ podotkl Chorý, který během pobytu na trávníku vyprodukoval nejvíc střel ze všech. Ze sedmi pokusů šly tři na bránu. V šestnáctce soupeře měl 13 doteků s míčem. Celkově měl ale nejhorší úspěšnost přihrávek (50 procent).

Když v 62. minutě odcházel ze hřiště, kromě ovací se v Edenu dočkal i pískotu, který zazněl z tribuny Sever. V reakci na chování některých fanoušků z kotle se ušklíbl. „Takový je život. Jsem strašně rád, že jsem pomohl týmu ke třem bodům gólem a asistencí. Je otázka času, kdy mě začnou mít rádi všichni fanoušci Slavie. Když takto budu makat, věřím, že to bude brzo,“ dodal Chorý.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články