Hlavní obsah

Chorého přijela povzbudit do Zlína celá rodina. Byli jsme jako Hujerovi, směje se autor druhého gólu Plzně

Společně s dvougólovým Erikem Jirkou měli největší zásluhu na hladkém vítězství plzeňských fotbalistů (3:0) v ligovém zápase ve Zlíně, jímž si obhájci titulu upevnili v tabulce vedoucí příčku. Útočník Tomáš Chorý vstřelil krátce po pauze důležitou druhou branku Viktorie a u dalších dvou tref asistoval svému slovenskému parťákovi. Není divu, že po vydařeném utkání zářil spokojeností.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Chorý z Plzně hlavičkuje a Rudolf Reiter ze Zlína.

Článek

Zdálo se, že jste získali tři body naprosto suverénně. Souhlasíte?

Utkání jsme měli zcela v naší režii. Nedovolili jsme Zlínu nic, co by nás mohlo ohrozit. Bylo to střetnutí hlavně o nás a o tom, jak k němu přistoupíme. Moc nám po dvaceti minutách pomohl vedoucí gól. Erik Jirka krásně uklidil míč po mojí přihrávce z ostrého úhlu do sítě. Druhá branka chvíli po přestávce nás uklidnila a po třetí už bylo po zápase. Za důležité vítězství jsme strašně rádi.

Na všech trefách jste se spolupodíleli s Erikem Jirkou, který se poprvé po letním příchodu do Plzně takhle výrazně prosadil. Jak jste viděl jeho výkon?

Ve Zlíně byl fantastický. Nejen směrem dopředu, ale hodně vypomáhal i v obraně. Neměl to jednoduché, vždyť po svém příchodu do Viktorky naskočil do rozjetého vlaku. Musel čekat na šanci, a ta teď přišla. Na svůj gól jsem od něj dostal skvělou přihrávku. Jedna vlaštovka ovšem jaro nedělá. Musí makat dál. Budeme ho potřebovat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Protáhli jste šňůru ligových zápasů bez porážky na pětatřicet. Čím to, že už jste tak dlouho neklopýtli?

Podobnou otázku dostávám často. Rozhodně nemáme nějakou sérii v hlavách. Snažíme se stoprocentně koncentrovat na každé jednotlivé utkání, byť není vůbec snadné přepínat z Ligy mistrů zpátky na domácí nejvyšší soutěž. Zatím se nám to naštěstí daří. Do Evropy chceme rozhodně i v příští sezoně.

Po střetnutí v Lize mistrů na Interu Milán jste cestovali rovnou na Moravu. Bylo to pro tým přínosem?

Zcela jednoznačně. Bylo lepší, že jsme z Milána letěli přímo do Brna. Pomohlo nám to. Trochu jsme si odpočali a měli jsme čas na regeneraci. Na našem výkonu ve Zlíně se to projevilo. Byli jsme živí a běhaví. Na cestě k výhře jsme nenarazili na žádný problém.

Do Plzně jste přestoupil z Olomouce. Přijeli se na vás do Zlína podívat vaši příbuzní?

Jasně. Měl jsem v hledišti celou rodinu. Tátu, mamku, sestřenku, bratránka... Byli jsme tak trochu jako Hujerovi. (smích). Viděl jsem je na tribuně. Jsem šťastný, že byli u toho, když jsme vyhráli, a já vstřelil gól. Po střetnutí na mě všichni čekali před stadionem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vachtang Čanturišvili ze Zlína a Lukáš Kalvach z Plzně v souboji.

Pomůže vám hladké vítězství ve Zlíně směrem k úterní derniéře v Lize mistrů proti Barceloně?

Tak to bude úplně jiný zápas. I nastavení v hlavách bude odlišné. V Plzni přijde určitě plný dům, a my se v posledním utkání ve skupině pokusíme Barcelonu co nejvíc potrápit. Klíčem k solidnímu výsledku bude především důsledná defenzíva.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň