Hlavní obsah

Slavia loví Chorého. Po sítích koluje video, které fanoušky sešívaných nepotěší

Aktuálně vyhlíží fotbalista Tomáš Chorý přípravný reprezentační kemp v Rakousku a následně účast na Euru v Německu. Také je intenzivně spojován s možným přestupem do Slavie. Během toho začal na sociálních sítích kolovat sedm let starý rozhovor pro Českou televizi, v němž vytáhlý forvard ještě v barvách Olomouce přiznává velkou náklonnost ke Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz
Článek

Chorý patří mezi nejlepší útočníky tuzemské fotbalové scény. Obrany soupeře trápí hlavně svou vytáhlou postavou a důrazem, podle mnohých expertů se v posledních měsících zlepšil také v kombinaci a mezihře.

Zřejmě to vše dohromady mu pomohlo, aby si ho vybral reprezentační kouč Ivan Hašek na přípravný kemp před Eurem, a počítá s ním i na závěrečný turnaj v Německu.

Vedle toho je ale Chorý trnem v oku mnoha fanoušků rivalů. Třeba sparťané mu nemohou zapomenout dva střety s obráncem Asgerem Sörensenem. Chorý obecně často hraje minimálně na hraně pravidel, podle někoho až zákeřně. Provokuje. Jde zřejmě o jednu z nejvíce kontroverzních postav současného českého fotbalu.

Kvalitami však patří mezi tuzemskou elitu. A v posledních dnech je spojován s třaskavým transferem do Slavie. „Vedení Viktorie Plzeň není přestupu Tomáše Chorého do Slavie nakloněno, prodat do Edenu ho nechce. Nedává mu to smysl,“ řekl Sport.cz zdroj, který je se situací dobře obeznámen.

Ano, sešívaní se opravdu o Chorého, jenž obléká dres Viktorie od roku 2018, zajímají, nicméně žádná konkrétní nabídka podle informací redakce na stole není. Do případného přestupu je hodně daleko a momentálně příliš pravděpodobný není. Ani samotný hráč tomu údajně příliš nakloněn není. Navíc je otázkou, jak by ho přijali fanoušci. Drtivá většina z nich vyjadřuje na sociálních sítích s případným přesunem do hlavního města nesouhlas.

A možná o to víc poté, co na sociální síti X začalo kolovat video z roku 2017, kdy ještě Chorý působil v rodné Olomouci.

„Miluju Spartu. Odmalička. Táta i děda, všichni jsme sparťanská rodina. Určitě si chci jednou zahrát za Spartu, je to můj největší sen,“ říkal tehdy v rozhovoru pro Českou televizi.

Samozřejmě jde o relativně staré vyjádření a fotbalista nikdy předem přesně neví, jakým směrem se bude jeho kariéra ubírat. Kdo o něj bude mít, a za jakých podmínek, zájem. Pro Chorého je teď pravděpodobně nejdůležitější, aby se řádně připravil na Euro a v případě nabídky vyřešil své další působení v Plzni.