Hlavní obsah

Chci hrát v nejlepších klubech. Na Slavii si věřím, říká Vašulín

Dny fotbalového útočníka Daniela Vašulína (25) v Hradci Králové jsou zřejmě sečteny. Borec, který má v posledních týdnech parádní fazonu, po sezoně zřejmě zamíří do pražské Slavie. Hlavu ale z toho zamotanou nemá. V semifinále skupiny o Evropu pomohl k postupu svého týmu přes Olomouc, kterou Votroci porazili dvakrát 3:1, dvěma góly. Trefil se v prvním duelu i v nedělní odvetě a pokaždé parádně. A doufá, že ještě nějaký gól za Hradec přidá. Zatím jich za něj vstřelil v probíhajícím ligovém ročníku sedm.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Daniel Vašulín

Článek

Gól, který jste dal v Olomouci byl hodně podobný tomu, co jste vstřelil doma. Pokaždé to bylo po akci z pravé strany. Hned jste věděl, co uděláte?

Jo. stejně jako před týdnem. Tehdy to ale bylo na přední tyč, tady na vzdálenější.

Vaši trefu za dvě minuty napodobil i Václav Pilař. Který z těch gólů byl hezčí?

Na tom nezáleží. Byly to dva krásné góly, oba stály za to, kterými jsme potvrdili postup, a to bylo v dané situaci to nejdůležitější.

S tím, že Sigmě ve dvou zápasech nasázíte šest branek, jste asi nepočítali?

Určitě. Jde to rychle. Před dvěma měsíci jsme řešili hlavně to, abychom se v lize udrželi a teď najednou jsme ve střední skupině, tři zápasy od Konferenční ligy. Cíl tedy máme nyní jasný. První krok jsme udělali a další ještě těžší utkání nás čekají. Jsem si však stoprocentně jistý, že všichni uděláme maximum, abychom na nový Malšovický stadion hned v první sezóně evropský pohár dotáhli.

Olomouc se na jaře trápí, klub řeší případný příchod nového investora, fanoušci žádají odstoupení vedení. Její hráči asi čisté hlavy nemají. Jak jste na tom v tomto směru vy, kdy kolem vás krouží manažeři jiných klubů…

Něco se ke mně občas dostane. Jsem ale pořád v Hradci, chci tady odvést co nejlepší práci, pomoci týmu. Na to, co bude po sezoně se neohlížím.

Vábení hlavně pražské Slavie je však jistě silné?

Samozřejmě. Fotbal hraji proto, abych ho mohl hrát v nejlepších klubech jak v Česku, tak případně v zahraničí. To je pro mě obrovská motivace. Jak ale říkám, jsem pořád v Hradci a pro ten jsem připraven udělat maximum.

Pokud by Hradec Králové Konferenční ligu vybojoval, nepřišlo by vám líto, kdybyste si ji v jeho dresu nezahrál?

Na to je složité odpovědět. A hlavně, je to daleko. V Hradci jsem čtyři roky, mám to tam rád a klubu přeji, aby byl stabilním účastníkem nejvyšší soutěže. Když vidím, kolik teď i ven za námi jezdí lidí, kolik jich chodí na náš stadion, jak se všechno zvedlo, mám z toho radost. Je to zároveň pro nás všechny úžasná motivace. A pohárová Evropa by byla takovou třešničkou!

Ve Slavii byste o klání v evropských pohárech nepřišel?

No, nevím, co k tomu dodat.

Hodně se spekuluje o tom, zda na ni máte. Pokud byste tam zamířil, věřil byste si?

Musím zopakovat, že fotbal hraji proto, abych byl v těch nejlepších klubech. Angažmá v nich je pro mě velká výzva. Samozřejmě si věřím.