Hlavní obsah

SESTŘIH: Budějovice při Strakově premiéře prohrály s Pardubicemi

Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic ve 3. kole první ligy překvapivě prohráli doma s Pardubicemi 1:3 a nevyšla jim obnovená premiéra pod novým trenérem Františkem Strakou. Východočeši rozhodli už během úvodních 23 minut. Nejprve si dal vlastní gól domácí obránce Nicolas Keckeisen a poté se trefili Jan Kalabiška s Vojtěchem Patrákem. Po změně stran snížil Vincent Trummer, ale více zdramatizovat duel už Dynamo navzdory velkému tlaku nedokázalo.

Sestřih zápasu České Budějovice - PardubiceVideo: LFA

Článek
Fotogalerie

Jihočeši ani ve třetím kole nebodovali a zůstávají na posledním místě tabulky o skóre za Teplicemi. Pardubičtí poprvé v sezoně bodovali a posunuli se na devátou příčku. Nad Dynamem v nejvyšší soutěži zvítězili potřetí z posledních čtyř zápasů.

Straka, který v týdnu nahradil odvolaného trenéra Lercha a do české ligy se vrátil po téměř pěti letech, dal hned v obnovené premiéře na lavičce Jihočechů šanci nové brankářské posile Fendrichovi. Akvizice z Jablonce ale prožila s novými spoluhráči hororový vstup do zápasu.

Domácí v úvodu ještě přežili první varování, když v dobré příležitosti hlavičkoval volný Noslin, čerstvá pardubická posila, nepřesně. V 10. minutě však už hosté vedli. Po centru od Kalabišky se v pokutovém území položil do míče bránící Keckeisen a v pádu hlavou nechtěně překonal vlastního gólmana.

Než se Dynamo stačilo probrat, už prohrávalo 0:2. V 18. minutě nacentroval Zlatohlávek na Kalabišku a ten pohodlně překonal Fendricha. Letní posila ze Slovácka skórovala podruhé z dosavadních tří kol. Povedený úvod Východočechů pak ve 23. minutě podtrhl Patrák, který se uvolil a zvýšil už na rozdíl tří gólů.

Po změně stran se hrálo jen na jednu branku a Dynamo brzy snížilo. V 58. minutě nacentroval do pokutového území Šigut, míč se odrazil k Trummerovi a ten jej poslal do sítě. Rakouský obránce zaznamenal první branku Jihočechů v ligové sezoně, na gól tak už v soutěži čeká jen Slovácko.

Jihočeši po snížení výrazně ožili a byli jednoznačně lepším týmem. Velkou šanci měl v 63. minutě Tranziska, jehož pokus zblízka vyrazil brankář Budinský. Německý útočník se neprosadil ani v 75. minutě, kdy vypálil do břevna.

Domácí se vzápětí marně dožadovali penalty poté, co míč v pokutovém území zasáhl Tischlera do horní části ruky. Sudí Petřík k velké nevoli Dynama nenařídil pokutový kop ani po konzultaci s videorozhodčím.

Jihočeši byli až do závěru nebezpeční, na rohové kopy zvítězili drtivě 11:1 a měli o téměř gól a půl vyšší statistiku očekávaných branek. Pardubičtí se však s vypětím sil už ubránili, v další velké šanci Suchan trefil pouze spoluhráče.