Hlavní obsah

Bučení, pískot, nadávky na Plzeň. Tak fanoušci Slavie přivítali Chorého

Jak Eden přivítá útočníka Tomáše Chorého, jehož letní třaskavý transfer z Plzně vzbudil především u fanoušků Slavie velké emoce? Tak zněla jedna ze zásadních otázek před sobotním duelem fotbalové Chance Ligy proti Českým Budějovicím, který byl nakonec jednoznačnou záležitostí sešívaných (4:0). Odpověď zní: bez fanfár, chladně. Když v 67. minutě vběhl Chorý na trávník, obrátila Tribuna sever zlobu proti jeho bývalému klubu.

Sestřih zápasu Slavia – České BudějoviceVideo: LFA

Článek

„Zk…ná Plzeň,“ neslo se Edenem ve chvíli, kdy hlasatel oznamoval, že Chorý nastupuje místo Daniela Fily. Devětadvacetiletý reprezentant, kterého sešívaní koupili, aby jim vystřílel titul a tím přímý postup do Ligy mistrů, dobře ví, že si bude muset fanoušky získat. Vzhledem k plzeňské minulosti, kontroverzní pověsti i známému rozhovoru ještě z dob působení v Olomouci, kde se vyznal k náklonnosti ke Spartě.

Vede k tomu jediná cesta – střílení gólů. V prvním kole na Slovácku i nyní s Dynamem z něj prýštilo, jak moc chce zavěsit. Zatím na premiérovou trefu ve Slavii čeká. Nejblíže jí byl Chorý v 78. minutě sobotního utkání, kdy nebezpečně pálil z hranice šestnáctky. Vysloužil si potlesk hlavní i protilehlé tribuny. V závěru, kdy se k němu dostal na pár vteřin míč, se ozval slabý pískot.

Na hřiště se dostal za pískotu některých fanoušků i Tomáš ChorýVideo: LFA

„Víme všichni, že to nebude mít jednoduché. Musí přesvědčit výkony, góly. Aby byl prospěšný týmu, aby mu pomohl. Uvidíme, jaký to bude mít dál vývoj,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Chorého zatím do základní sestavy nepostavil, na Slovácku a s Budějovicemi ho nasadil až v průběhu druhého poločasu. „V první řadě musí nabrat herní rytmus. S reprezentanty, kteří byli na Euru, je to v tomto směru alchymie. Tomáš zatím nemá kondiční kapacitu na celé utkání. Navíc si zvyká na náš styl, na nový tým,“ podotkl Trpišovský.