Hlavní obsah

Dufek končí, Boleslav má nového majitele

Aktualizováno

Fotbalový klub z Mladé Boleslav mění majitele. Po dlouhých letech skončil v čele Josef Dufek, novým většinovým vlastníkem se stal dosavadní generální ředitel středočeského klubu David Trunda. Získal 51 procent akcií. Další složení akcionářů zůstává stejné, 34 procent akcií drží město, 11 Realstav MB a 4 FK Mladá Boleslav.

Foto: FK Mladá Boleslav

David Trunda

Článek

S Dufkem je spojená celá dvacetiletá ligová historie boleslavského klubu, do kterého vstoupil se svými kolegy ještě o pár let dřív. Boleslav se stala stabilní značkou v nejvyšší soutěži, na jaře se už podesáté kvalifikovala do evropských pohárů.

O změně ve vlastnické struktuře Boleslavi se už spekulovalo několik týdnů, potvrzení přišlo na čtvrteční valné hromadě. Klub pak vše zveřejnil v pátek odpoledne. Dufek už nefiguruje v představenstvu ani dozorčí radě.

Novým šéfem je Trunda, který do Boleslavi přišel v prosinci 2021. V minulosti působil ve Švédsku, ve fotbalové Slavii, hokejové Kometě Brno nebo v tenisovém prostředí. Má blízko k miliardáři Jiřímu Šimáněmu, jenž pomohl před několika lety zachránit Slavii. Šimáně se o dění v Boleslavi dlouhodobě zajímá, v lednu se spekulovalo o tom, že by středočeský klub mohl koupit právě on.

Související témata:
Chance liga (fotbal)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.