Hlavní obsah

Drama v bitvě o záchranu, Zlín vstal z mrtvých. Teplice i Hradec drží naději na Konferenční ligu

Aktualizováno

Je jasno. Do semifinále o účast v Konferenční lize postupují fotbalisté Hradce Králové a Teplic. Votroci zvítězili na hřišti Olomouce stejně jako v prvním duelu 3:1, v Liberci uspěly po výsledku 2:1 i Teplice, což jim po výhře z úvodního domácího duelu 2:0 bez problémů stačilo na postup. Ve skupině o udržení slaví důležitou výhru Pardubice, které přehrály České Budějovice 3:2, ve druhém duelu remizovala Bohemka s Jabloncem 1:1. V posledním nedělním utkání remizovala Karviná se Zlínem 2:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Andrija Ražnatovič z Karviné a Martin Cedidla ze Zlína.

Článek

Olomouc prohrála úvodní zápas s Hradcem Králové 1:3 a ani odvetu nezačali Hanáci dobře. Na konci prvního poločasu nejdříve Vašulín a v nastavení Pilař prakticky rozhodli o postupujícím, když zajistili Votrokům dvoubrankový náskok. Ve druhém poločase se o čestný úspěch domácích postaral Juliš, poslední slovo však měli hosté, na konečných 3:1 pro Hradec uzavřel Kučera.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

U míče zleva Štěpán Harazim z Hradce Králové a Jáchym Šíp z Olomouce

Teplice slaví postup

Liberec vstupoval do odvetného duelu s Teplicemi s vědomím dvoubrankové ztráty z prvního zápasu, v prvním poločase se však fanoušci U Nisy branky nedočkali. Jako první se tak radovali hosté, které poslal ve 49. minutě do vedení Trubač. O postupujícím bylo prakticky rozhodnuto po hodině hry, kdy se prosadil Mičevič a Skláři tak vedli už o dvě branky. Slovan se zmohl již jen na čestnou Pourzitidisovu branku, na více než prohru 1:2 to však Liberci nestačilo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z branky.

Klíčová výhra pro Pardubice

Důležitou bitvu o záchranu začaly na hřišti Pardubic lépe České Budějovice, které poslal do vedení po půlhodině hry Alli. Domácí tým se vyrovnání dočkal v první minutě nastavení, kdy se prosadil Hlavatý. Pardubičtí se dostali v 69. minutě šťastně do vedení po smolné Šípošově vlastním gólu, hosté však dokázali reagovat už o čtyři minuty později po Čermákově trefě. Divoký zápas ale pokračoval. Pět minut před koncem se po zpětné Solilově přihrávce nemýlil v ideální střelecké pozici opět Hlavatý a Pardubice se tak mohly radovat z důležité výhry 3:2.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Pardubice hostily České Budějovice.

Bohemka vydřela bod

Pořádným šokem začal pro domácí Bohemku duel s Jabloncem, když hosty poslal už v první minutě do vedení po centru Polidara přesnou hlavičkou pod břevno Alegue. Klokani se vyrovnávací branky dočkali až v samotné závěru, kdy se prosadil Huf a uzavřel skóre na konečných 1:1.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Bohemka hostila ve skupině o udržení Jablonec.

Zlín spasil Bartošák

Důležitou bitvu o záchranu v nejvyšší soutěži mezi Karvinou a Zlínem začali mnohem lépe domácí. V 15. minutě se krásnou ranou prosadil Boháč, v nastavení prvního poločase pak náskok Karviné zdvojnásobil po vyšachování hostující obrany z bezprostřední blízkosti Ezeh. Hosté se do hry vrátili v 54. minutě, kdy se přesnou ranou zpoza šestnáctky prezentoval Bartošák a snížil na jednobrankový rozdíl. A byl to znovu třiatřicetiletý bek hostů, který se v třetí minutě nastavení postaral o vyrovnání na konečných 2:2. Karviná je v tabulce předposlední jen o skóre před posledním Zlínem.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Fotbalisté Karviné hostili v důležité záchranářské bitvě Zlín

Nadstavbová část fotbalové ligy
Sobota
Skupina o titul – 2. kolo
Plzeň – Slovácko 4:2
Ostrava – Mladá Boleslav 0:1
Sparta – Slavia 0:0
Neděle
Play off o Konferenční ligu – odvetné zápasy čtvrtfinále
Olomouc – Hradec Králové 1:3, (první zápas 1:3), postupuje Hradec Králové
Branky: 57. Juliš - 43. Vašulín, 45.+1 Pilař, 70. Kučera
Liberec – Teplice 1:2, (první zápas 0:2), postupují Teplice
Branky: 81. Pourzitidis - 49. Trubač, 58. Mičevič
Skupina o záchranu – 2. kolo
Bohemians – Jablonec 1:1
Branky: 87. Huf - 2. Alegue
Pardubice – České Budějovice 3:2,
Branky: 45.+1, a 85. Hlavatý, 69. Šípoš (vl.) - 31. Alli, 73. Čermák
Karviná – Zlín 2:2
Branky: 15. Boháč, 45.+1 Ezeh - 54. a 90.+3 Bartošák
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.