Hlavní obsah

Boj o titul není uzavřený. Moc červených? Ano, ale podívejte se na B-tým

Trenér fotbalové Sparta Brian Priske moc dobře ví, že remízou 0:0 doma se Slavií se Letenští výrazně přiblížili titulu. „Boj ale není uzavřený,“ zdůrazňuje. Co pak říká o další červené kartě, tentokrát v podání Lukáše Haraslína, a jak komentuje nasazení Tomáše Wiesnera namísto navrátilce Angela Preciada?

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske děkuje fanouškům po utkání nadstavby se Slavií (0:0)

Článek

Jaké pocity ve vás po derby převládají?

Dobrá otázka. V utkání bylo hodně emocí, v tom jsou velké zápasy speciální. V první půli jsme hráli dobře a měli velké šance. Bohužel jsme se nedostali do vedení a po vyloučení bylo těch 30 minut těžkých. Poslední půlhodina nabídla hodně stresu, ve výsledku mám v sobě takový mix emocí. Jsem hrdý na hráče, jak utkání dobojovali.

Považujete výsledek svým způsobem za vítězství?

Nesnáším říkat o remíze, že jde výhru. Dnes bych to označil za dobrý výsledek v kontextu toho, co se dělo. Asi nejlepší, jaký jsme mohli získat, když nás bylo dlouho o jednoho méně. Do červené karty jsme byli lepší. Šli jsme do duelu s tím, že chceme vyhrát. Od vyloučení se pak z utkání stává boj, hráči musí zůstat pospolu.

Titulu jste ale zase trochu blíž.

Ano, jsme o jeden zápas blíž, boj však rozhodně není uzavřený. Jedná se o těžkou sezonu, ve které si dva týmy na vysoké úrovni opravdu významně konkurují. Věřím, že to tak cítíte i vy.

Pochod fanoušků Slavie na fotbalové derby se Spartou na LetnéVideo: Pavel Jaňurek , Sport.cz

Dostali jste v lize desátou červenou, celkově v sezoně už dvanáctou. Přitom žlutých mají méně jen České Budějovice.

Ano, tady něco nesedí.

Dokážete pojmenovat konkrétní příčiny?

Nevím, bohužel vám nemůžu dát jeden perfektní důvod. Ano, červených máme příliš, to je jasné. Určitě najdeme okamžiky, které jsme schopni vyřešit lépe. Třeba situace, kdy už hráči měli žlutou kartu. Asi jsme někdy měli udržet více klidu a být opatrnější. Pokud se ale podívám zpátky celou sezonou…

Tak?

Vidím mnoho soubojů a situací, kdy naši hráči byli tvrdě atakováni. Například B-tým a poslední zápasy v Kroměřížidoma s Líšní. Nemůže to být tak, že není žádná ochrana mladých fotbalistů. Ano, červených je pro nás moc, na druhou stranu, když se vrátím k rezervě, tak komise už případy projednává a doufám v posouzení. Podívejte se, co se stalo Romanu Horákovi. Jeho kariéra je v ohrožení.

Na úterní klání jste kvůli kartám bez Ladislava Krejčího, Qazima Laci a Lukáše Haraslína, a ještě se zranil Kaan Kairien. Velká komplikace?

Máme za sebou 33 utkání a je normální, že dochází ke kumulaci karetních trestů. Máme skvělý tým a hráče, kteří jsou nespokojení, když nebudou v základní sestavě. Teď bude okamžik, kdy dostanou příležitost.

Po disciplinárním trestu se vrátil Angelo Preciado, přednost však dostal Tomáš Wiesner. Proč?

Angelo nehrál zápas čtyři týdny a bojoval s malým zraněním. Byl by risk ho hned poslat do takového utkání, a navíc Wiesnerovi se dařilo.