Hlavní obsah

Bod je málo, vstřelený gól je pro mě jen malá náplast, tvrdil po remíze s Dynamem zlínský Žák

Nepovedlo se jim odpoutat v tabulce nejvyšší soutěže z posledního místa, které bude znamenat přímý sestup. Fotbalisté Zlína v záchranářské bitvě před svými fandy jen remizovali s Českými Budějovicemi 1:1 a dvě kola před koncem ligové nadstavby dál ztrácejí na patnácté Dynamo jeden bod. Ševci dohrávali posledních 21 minut v deseti bez vyloučeného Schánělce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Bartošák a Filip Žák ze Zlína se radují z gólu.

Článek

„Plichta je pro nás málo. Hrozně moc jsme chtěli doma získat tři body a Budějovice přeskočit,“ říkal zklamaně útočník Filip Žák, který ve druhé půli po pouhých čtyřech minutách pobytu na hřišti srovnal na 1:1. „Soupeřův brankář vyrazil Slončíkovu střelu a pro mě už nebylo těžké dopravit balon do sítě,“ tvrdil.

Jenže poté šli Zlíňané do deseti, protože střídající Tomáš Schánělec viděl záhy po příchodu na hřiště za zákrok na Tranzisku červenou kartu. „Škoda. Byl jsem u toho blízko a za mě to na vyloučení nebylo. Nechci kvůli tomu ale brečet. Tomáš z toho pak byl hodně špatný. Je to kluk s výborným charakterem. Snažili jsme se ho povzbudit,“ prozradil Žák.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Vukadin Vukadinovič v souboji s Vincentem Trummerem z Českých Budějovic.

I v deseti si však jeho mužstvo vytvořilo šance. Slončík mířil do břevna a další tutovku zahodil Tkáč. „Přidali jsme vpředu na agresivitě. Snažili jsme se vytvořit v budějovické šestnáctce chaos. Moc mě mrzí, že jsme nepřidali druhý gól,“ posteskl si.

Uzdravený Žák se na ligová hřiště vrátil teprve nedávno po operaci kolena. Českým Budějovicím dal svoji premiérovou branku v jarní části nejvyšší soutěže. „Jsem za ni samozřejmě rád. Ale převažuje ve mně obrovské zklamání, že se nám nepovedlo vyhrát. Vstřelený gól je slabá náplast,“ svěřil se.

Ví dobře, že se jeho tým octl v hodně nezáviděníhodné situaci.

„K tomu, abychom se vyhnuli přímému sestupu a měli možnost zachránit pro Zlín ligu v baráži, budeme zřejmě potřebovat porazit v neděli doma Bohemku a poté zvítězit i v Jablonci. Uděláme maximum, abychom šest bodů získali. Máme v mužstvu dost zkušených fotbalistů, abychom to zvládli. V kabině vidím značné odhodlání. Jde o to, abychom si ho přenesli i na trávník,“ burcuje Žák parťáky.

V neděli proti Bohemians nemohou Zlíňané počítat nejen s vyloučeným Schánělcem, ale nastoupit nebudou moct ani vykartovaní Slončík s Fantišem. „Je to pochopitelně oslabení, ale musíme si poradit i bez nich. Poslední zápasy sezony stejně bývají spíš o tom, který tým chce víc. My do nich musíme dát úplně všechno,“ předsevzal si.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.