Hlavní obsah

Olayinku dotáhneme, avizuje Slavia. Sítě rozhodila i ve Francii

Aktualizováno

Velký návrat se výrazně přiblížil. Příchod křídelníka Petera Olayinky z Crvene zvezdy Bělehrad do fotbalové Slavie je na spadnutí. „S Crvenou zvezdou jsme dokázali najít shodu na transferové ceně,“ oznámil na tiskové konferenci šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Podle informací Sport.cz by měla být přestupová suma dva miliony eur (50 milionů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka oslavuje gól za Slavii.

Článek

Oťukávání už nějaký čas probíhala. Představy obou klubů o transferové ceně se zprvu lišily. Slavia nechtěla za osmadvacetiletého Nigerijce dát víc než dva miliony eur. Vše směřuje k Olayinkově návratu.

„Peter se chtěl vrátit. Musíme doladit smluvní vztahy, Peter musí projít zdravotní prohlídkou. Ale věřím, že se fanouškům brzy ukáže,“ zmínil Tvrdík.

Olayinka odešel ze Slavie po konci smlouvy do Srbska před rokem. V Edenu strávil pět let, vyhrál s týmem třikrát ligu a třikrát pohár. Trenérský štáb si na něm cenil i jeho zarputilost a pracovitost. I v těchto vlastnostech čeká Olayinkův přínos.

„Když si definujeme hráče na každý post, tak kromě vlastností, co by měl splňovat, máme u všech i příklady hráčů. U křídelníků je to Peter. Má kvalitu, ale i jeho přepínání, represink, zisky míčů jsou abnormální. Je těžké takového hráče najít,“ popsal trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

„Když před rokem odcházel, úplně se mu nechtělo. Říkal jsem mu, že bude do roka zpět. On mi odpověděl, že je to možné. V hlavě návrat měl. Jsem stoprocentně přesvědčený, že bude okamžitou posilou. Pokoušeli jsme přivést některé hráče z Evropy, měli jsme asi šest jmen, ani jedno nedopadlo z různých důvodů. Podaří se nám příchod, který nám v danou chvíli nejvíc pomůže. U Petera to není jen o bodech, ale i o mentalitě,“ dodal Trpišovský.

Tvrdík prozradil, jak vypadal seznam vytoužených posil trenérského štábu. Na prvním místě byl útočník Tomáš Chorý, kterého sešívaní koupili z Plzně. Číslem dvě byl Olayinka a trojkou je rakouský ofenzivní záložník Muhammed Cham z francouzského Clermontu. V tomto případě jsou jednání komplikovanější.

„Věříme, že hráč chce do Slavie. Byl v kontaktu s našimi trenéry. Věří, že ve Slavii se může stát komplexním hráčem, rozvinout svůj potenciál a že pro něj může být správnou cestu do Premier League nebo jiné z top pěti evropských lig. Ale nedaří se nám vyjednávání s Clermontem, jeho očekávání jsou vysoká vzhledem k tomu, že hráč má rok do konce smlouvy. V případě že se nám ho nepodaří přivést teď, budeme se ho snažit podepsat příští rok na jaře jako volného hráče,“ řekl Tvrdík.