Hlavní obsah

Bleskový start, pak střelecké soužení. Výhra, ale jsem na sebe naštvaný, říkal Matoušek

Aktualizováno

Naprosto ideální vstup do utkání zažil v Karviné útočník Bohemians 1905 Jan Matoušek. Téměř okamžitě po úvodním výkopu mu totálně zpackanou malou domů nachystal gólovou šanci domácí obránce Dávid Krčík a rychlonohý fotbalista nabídkou nepohrdl. Kolem protivníka se prohnal a v patnácté vteřině utkání obstřelem kolem brankáře Jakuba Lapeše přivedl klokany do vedení. Bohemka v Karviné vyhrála 2:1.

Sestřih zápasu Karviná–BohemiansVideo: LFA

Článek

„Nebyl to můj první gól v úvodní minutě. Ještě v Příbrami se mi něco podobného povedlo taky proti Karviné. Kdysi byla mým oblíbeným soupeřem Bohemka, teď se jím stává Karviná, protože na podzim jsem se proti ní taky trefil z velmi obdobné situace. Tehdy mi podobně jako dneska Krčík nahrál Jirka Fleišman,“ usmíval se Matoušek.

Bývalý reprezentant do 21 let mohl na deštěm smáčeném hřišti vstřelil klidně další tři góly, s žádnou šancí už si tak dobře jako s tou z úvodním minuty zápasu neporadil. „Ta na konci prvního poločasu byla tutová, ale trefil jsme gólmana do kotníku. Musí tam být ode mě větší kvalita,“ líčil Matoušek.

Gólu byl blízko i po přestávce, kdy pelášil z půlky sám. „Skvěle se se mnou vrátil Moses, vůbec jsem o něm nevěděl. Myslel jsem, že jsem sám, ale když jsem chtěl kopnout na branku, tak mi to vypíchl,“ vysvětloval další zahozenou příležitost 26letý fotbalista Bohemians 1905.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Denny Samko z Karviné a Jan Matoušek z Bohemians

Pražané nemuseli jeho nevyužitých šancí litovat, protože velmi dobrou střeleckou formu má i jeho parťák v ofenzivní řadě Bohemians Júsuf Hilál. Skóroval minulý týden proti Spartě a prosadil se také v Karviné. Podruhé přivedl tým z Ďolíčku do vedení, které už si Pražené uhlídali.

„Ve dvacáté vteřině jsem byl šťastný, na konci utkání jsem na sebe naštvaný. Chci od sebe více, mohl jsem vstřelit dva tři i čtyři góly, mohli jsme jim dát klidně šest gólů. Fanoušci by byli nadšení, jsou asi i teď protože jsme zvítězili, ale výsledek 6:1 je hezčí než 2:1,“ přemítal Matoušek.

„V týdnu jsem mu předhazoval Lukáše Haraslína ze Sparty, který hraje na stejné pozici a sype tam ty góly na zadní tyč,“ vtipkoval spokojený trenér vítězného týmu Jaroslav Veselý. „Kdybych měl takovou kopací techniku jako Haraslín, tak možná nehraju v Česku,“ reagoval s úsměvem Matoušek.

„První a asi i nejtěžší situaci v úvodní minutě zvládl Matoušek fantasticky, v dalších mu chyběl klid. Ale vrací se do formy, to je dobrá zpráva. Výhra je zasloužená, mohli jsme tu vstřelit klidně dalších pět branek,“ přemítal Veselý.

Stačila nakonec jedna, kterou ve 38. minutě Júsuf Hilál odpověděl na vyrovnávací trefu karvinského útočníka Filipa Vechety z deváté minuty. A také druhé brance Bohemians předcházela obrovská hrubka. Na půlicí čáře souboj s bahrajnským útočníkem podcenil Jaroslav Svozil a Júsufa už nikdo v postupu na domácí branku nedokázal zastavit.

„Oba góly byly velmi laciné, po hrubých chybách, které by se na téhle úrovni neměly stávat. O to hůř, že se staly zkušeným hráčům (Krčík a Svozil). Když budeme opakovat takové chyby, budeme těžko ty zápasy vyhrávat,“ štvalo karvinského trenéra Martina Hyského. „V soubojích musíme být agresivnější a ne z nich odpadávat. Nehráli jsme ty souboje dospěle, možná je to tím, jak máme mladý tým. Musíme přidat,“ dodal Hyský.