Hlavní obsah

Bizarní vyloučení v přípravě Slavie. Tohle jsem nezažil, diví se trenér

Rozhlížel se, přemýšlel a nakonec nechápal. Slávista El Hadji Malick Diouf dostal v přípravném utkání na soustředění v Rakousku s Rapidem Vídeň poněkud bizarní druhou žlutou kartu, a tedy červenou. Rozhodčímu zřejmě vadilo, že 19letý Senegalec moc dlouho otálel s autovým vhazováním.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

El Hadji Malick Diouf ze Slavie Praha na archivním snímku

Článek

Psal se 62. minuta sobotního duelu, Slavia vedla 2:0. Diouf stál za postranní čarou, držel míč nad hlavou a díval se po spoluhráčích. Zřejmě neviděl ideální řešení. V jednu chvíli už se rozeběhl, ale za moment zase zastavil.

V tu chvíli došla trpělivost hlavnímu sudímu a ukázal pravému krajnímu obránci sešívaných žlutou kartu. Pravděpodobně za zdržování. A jelikož šlo o druhou v zápase, tasil z kapsičky červenou. Diouf se divil, hádat se šli i Mick van Buren, Ondřej Zmrzlý nebo Lukáš Vorlický. U lavičky se rozčiloval hlavní trenér Jindřich Trpišovský, jenž navlékl obří červené triko a pod něj schoval, vinou zlomené klíční kosti, zafixovanou ruku.

Diouf protestoval. Ještě jednou se vrátil k rozhodčímu, ten ho ale jasně vykázal z trávníku. Mladý Senegalec však nechtěl. Stále debatoval. Nakonec přece jen sundal barevné potítko a za potlesku přítomných diváků zamířil do šaten.

„Nechápu to, obzvláště takhle v přípravném zápase, kde se přijde podívat hodně lidí. Překvapilo mě to. Nechci to tady kritizovat, ale zase pro nás je dobrý, že jsme to zvládli, a navíc s nulou. Takže dobrá reakce,“ komentoval situaci pro klubový web brankář Antonín Kinský, jenž si ve Slavii připsal své první čisté konto.

„Mám už toho ve fotbale něco za sebou, ale tohle jsem nikdy nezažil, aby se v přípravném utkání po druhé žluté kartě vyloučil hráč jenom kvůli tomu, že se při autu posune o pár metru a nějaký čas nevhazuje. A ještě k tomu jsme neměli možnost místo Malicka dát do hry dalšího hráčem,“ popisoval asistent Milan Kerbr.

Červenou kartu dostal v utkání za nesportovní chování asistent Zdeněk Houštecký a za protesty na Dioufovo vyloučení také Trpišovský.

Diouf dorazil do Edenu v lednu z norského Tromsö IL. Smlouvu má do června 2028. V dresu Slavie stihl za jaro naskočit do 12 duelů a připsal si dva góly a jednu asistenci.

Slavia tak hrála ve zbytku duelu oslabení, přesto se jí podařilo ještě zvýšil na 3:0. Na herním kempu Rakousku už zdolala Slask Wroclaw a čeká ji ještě úterní duel s Podbrezovou a generálka 13. července se Žilinou.

  1 : 1 Teplice - Dukla 1 : 1 dohráno
20241005T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Dukla
Teplice vs. Dukla
Teplice
Dukla
  0 : 2 Č. Budějovice - Slovácko 0 : 2 dohráno
20241005T16 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  0 : 0 Karviná - Hradec Králové 0 : 0 dohráno
20241005T13 : 30:00+0200
Karviná vs. Hradec Králové
Karviná vs. Hradec Králové
Karviná
Hradec Králové
  Liberec - Jablonec dnes 19 : 00
20241005T19 : 00:00+0200
Liberec vs. Jablonec
Liberec vs. Jablonec
Liberec
Jablonec
  Plzeň - Pardubice zítra 13 : 00
20241006T13 : 00:00+0200
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň
Pardubice