Hlavní obsah

Baník litoval, že vedení neudržel. Vadilo i vedro

Ostravskému Baníku se v Olomouci daří. Potvrdil to i v 7. kole nejvyšší fotbalové soutěže, kdy tam remizoval 2:2. Už šest let na Hané neprohrál. Přesto svěřenci kouče Pavla Hapala odjížděli zklamaní. Stejně tak vnímal dělbu bodů i sám trenér. Hanáci bod naopak brali.

Sestřih utkání Olomouc - OstravaVideo: LFA

Článek

„Je třeba respektovat sílu Sigmy. Jsou živí, kvalitní. Při střelách střídajícího Vodháněla do břevna a tyče jsme měli obrovské štěstí. Dva body jsme ale ztratili. Za stavu 1:2 jsme měli zápas rozhodnout. Stoprocentní šanci měl Ewerton, sám na bránu šel Klíma. No a pak jsme nezvládli jeden protiútok domácích, byla z toho penalta a přišlo vyrovnání na 2:2,“ měl jasno ostravský kormidelník Pavel Hapal.

Posteskl si také, že jeho svěřence dohnal nahuštěný program. „Docházely nám síly. Přesto jsme ale pořád chtěli vyhrát, rvali jsme se, a i po vyrovnání jsme měli akce, po kterých kýžený tříbodový gól mohl přijít,“ kvitoval.

Podobně hodnotil zápas i dvojgólový střelec Baníku Matěj Šín, který ve 42. minutě nejprve vyrovnal a v 52. minutě pak svůj tým dostal do vedení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Juroška z Ostravy a Matěj Mikulenka z Olomouce.

„Mám radost, že teď mám čísla, a doufám, že v tom budu pokračovat. Nyní ale převládá zklamání. Po výhře jsme sahali a měli jsme ji urvat. Asi to tak ale mělo být,“ prohlásil s tím, že do utkání se po nemoci jen těžko dostával. „V týdnu jsem měl dva dny horečku. Trvalo mi, než jsem se rozběhal, po přestávce už to bylo lepší, ale zase se projevila nemoc. Už jsem toho měl dost. Proto jsem šel dolů,“ uvedl dvacetiletý fotbalista.

„Je to velký talent Baníku. Dostává velký prostor. Střelecky se dnes prosadil, a ještě mohl dát hattrick. Škoda,“ uvedl na adresu mladíka Hapal. „Bylo to ještě za stavu 0:0. Nyní už vím, že jsem to měl uklidit na přední tyč. Jenže já to napálil přímo do gólmana,“ kál se.

Pochvaly se dočkal i od lodivoda Sigmy. „Ukázal se jako fantastický hráč. Škoda, že si góly nenechal na jiný zápas. Patří mezi borce, co baví ligu a do budoucna jsou pro ni zajímaví jako třeba náš Mikulenka,“ podotkl Tomáš Janotka.

Foto: Petr Marek

Na Andrově stadionu v Olomouci vládla hlavně zásluhou fanoušků Baníku skvělá kulisa.

Remízu pak označil za spravedlivou. „Škoda, že se nemohly rozdat tři body oběma týmům. Všichni si zasloužili vyhrát. Soupeř měl tutovky, my dali břevno, tyčku. Bod bereme a vážíme si ho. Cením si i toho, že kluci se nevzdali a do poslední sekundy bojovali, ať už o vyrovnání, či vítězství,“ zůstal trenér Hanáků i přes první domácí ztrátu pozitivní.

Vadilo mu jen, že se utkání, kterému přihlíželo 11328 diváků, muselo hrát už ve 14.30 hodin. „Byl to krásný zápas se skvělou kulisou. Třeba večer se jeho úroveň, která byla parádní, mohla posunout ještě o level výš,“ mínil. „Pohybovat se v tom vedru bylo za trest. Fakt hrůza,“ souhlasil Šín. „Nechápu, proč se musí hrát za největšího horka. Hráči to sice zvládli úžasně, k vidění byl atraktivní fotbal, ale mohl být mnohem kvalitnější,“ dodal Hapal.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články