Hlavní obsah

Baník chce na půdě Pardubic napravit venkovní bilanci, utrápené Budějovice hostí Hradec

První den víkendu pochopitelně znamená i pokračování fotbalové Chance Ligy. Ve 13. kole jsou v plánu čtyři sobotní zápasy. Od 13:30 hraje Liberec se Slováckem, v 16:00 půjdou do akce České Budějovice proti Hradci Králové a Pardubice s Ostravou. Jako poslední přijdou na řadu Olomouc a Jablonec v 19:00. Textové reportáže z utkání můžete sledovat na webu Sport.cz, O2 TV vysílá přímý přenos.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z branky. Ve 13. kole vyzvou trápící se Budějovice

Článek

Jak je v posledních týdnech zvykem, i tentokráte je prolog kola na programu v sobotních 13:30. Dvanáctý Liberec, jenž zůstává zatím daleko za očekáváními, doma přivítá sedmé Slovácko. Slovan v nejvyšší soutěži vyhrál jediný duel z posledních pěti, při posledních dvou pokusech navíc vyšel naprázdno. Ještě před reprezentační pauzou dostal výprask v derby s Jabloncem (0:5), naposledy těsně prohrál 1:2 na Spartě. Hosté z Uherského Hradiště naposledy nestačili na Teplice (0:2). Chlubí se ale poměrně unikátní bilancí, která trošku jde proti kultovnímu moudru „čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme“ ze seriálu Okresní Přebor. Na šestnáct bodů jim stačilo pouze osm tref!

Méně přesných zásahů mají na kontě pouze beznadějně poslední České Budějovice, pro které začíná být každý ligový duel ohranou pohádkou jako ze zaseknutého gramofonu. Dynamo se každé kolo pokouší konečně probrat, ale znovu selže. Jeden získaný bod z jedenácti zápasů a tragické skóre 3:29 hovoří za vše. Proti devátému Hradci Králové navíc nezvítězilo ani jednou v posledních sedmi vzájemných střetnutích. Votroci cítí, že výhra nad oblíbeným sokem by je alespoň dočasně mohla posunout do top šestky.

O vylepšení reputace před domácím publikem se pokusí i předposlední celek tabulky. Pardubice hostí Ostravu, do duelu půjdou s vědomím, že nebodovaly ani v jednom z posledních tří ligových zápasů. Což o to, na půdě Plzně asi nikdo výhru neočekával, ale porážky s Teplicemi (0:1) a Duklou (1:2) značně zkomplikovaly boje Východočechů ve spodních patrech tabulky. Baník, který se drží na čtvrté příčce, by si tak dle papírových předpokladů měl dojet pro povinnou výhru. Jenže jeho dosavadní venkovní výkony nejsou nijak přesvědčivé. Ze šesti duelů mimo vítkovický stadion si Ostravané odvezli jen jeden triumf.

Večerní šlágr přesune fotbalového fandu do vrchních pater tabulky. Pátá Olomouc se utká se šestým Jabloncem, přičemž oba týmy prožily vstup do sezony, který by se dal označit za zatraceně povedený. Omlazená Sigma nepůsobí po herní stránce vůbec zle a na ligové výsluní vyzvedla řadu talentovaných odchovanců, Severočeši zase solidně šlapou pod taktovkou trenéra Luboše Kozla. Naposledy sice doma podlehli Slavii 1:2, ale i kouč vítězů Jindřich Trpišovský přiznal, že houževnatý soupeř jeho svěřencům řádně zatopil. Proti Jablonci ale hraje fakt, že v Olomouci třikrát po sobě neskóroval a pokaždé prohrál.

  Liberec - Slovácko dnes 13 : 30
20241026T13 : 30:00+0200
Liberec vs. Slovácko
Liberec vs. Slovácko
Liberec
Slovácko
  Pardubice - Ostrava dnes 16 : 00
20241026T16 : 00:00+0200
Pardubice vs. Ostrava
Pardubice vs. Ostrava
Pardubice
Ostrava
  Č. Budějovice - Hradec Králové dnes 16 : 00
20241026T16 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Hradec Králové
Č. Budějovice vs. Hradec Králové
Č. Budějovice
Hradec Králové
  Olomouc - Jablonec dnes 19 : 00
20241026T19 : 00:00+0200
Olomouc vs. Jablonec
Olomouc vs. Jablonec
Olomouc
Jablonec