Článek
Řekli byste běžný přátelský přípravný zápas. Chyba lávky. Francouzi k němu přistupují s mimořádnou pečlivostí. Klub vyslal svého zástupce na inspekční cestu už před šesti týdny a probíraly se všechny detaily od přistání speciálu na letišti v Ruzyni až po odlet domů.
„V průběhu přípravného dne jsme společně navštívili asi sedm pražských hotelů. O výběru toho, který si tým zvolí, rozhodovaly takové detaily, jako velikost matrací na postelích, nebo míra odizolování venkovního hluku," líčí Jiří Vrba, generální sekretář Slavie. „Přestože OGC Nice budou v Praze jen krátce, dbají na maximální klid a pohodlí svého týmu v každém ohledu," dodává.
Menu podle nadstandardní zakázky
Co se týká přípravy stravování, vše se odehrává podle předem zaslaného detailně rozpracovaného manuálu.
„S něčím podobným jsme se setkali už i v případě Celtiku Glasgow před dvěma týdny. Musím říct, že v obou případech jsme nároky trochu předčili i zvyklosti pražských pětihvězdičkových hotelů, pro něž příprava menu podle dodané příručky byla výrazně nadstandardní," usmívá se Vrba.
Celý pobyt týmu z francouzské Riviéry v Praze je rozplánován téměř na minuty, včetně času, který bude třeba věnovaný fanouškovským a mediálním aktivitám.
„Domnívám se však, že jsme nakonec všechno organizačně zvládli na výbornou a získali tím v mnoha ohledech i cenné zkušenosti," poukazuje generální sekretář sešívaných.