Hlavní obsah

Ani Jablonec gól na Slovácku nedal. Mám smíšené pocity, tvrdil Kozel po bezbrankové remíze

Po triumfu v předchozím ligovém kole na hřišti Bohemians 1905 nebyli daleko od vítězství ani v dalším venkovním duelu v Uherském Hradišti. Fotbalisté Jablonce si v zápase se Slováckem vytvořili víc šancí než domácí, avšak žádnou neproměnili a museli se spokojit s bezbrankovou remízou.

Video: LFA

Článek

„Před utkáním bychom bodík zřejmě brali, avšak po něm mám hodně smíšené pocity,“ přiznal jablonecký kouč Luboš Kozel. „Podali jsme kvalitní výkon. Byli jsme nebezpečnější než domácí. Jenže jsme nebyli efektivní v koncovce. To je jediné, co mohu klukům vyčíst,“ tvrdil.

Jeho tým měl zejména ve druhé půli herně navrch. „Soupeř trochu zalezl a nechal víc hrát nás. Paradoxně jsme už ale tolik loženek neměli. Po Puškáčově střele jsem už ale viděl balon v síti,“ mrzela Kozla neproměněná tutovka v závěru střetnutí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Gigli Ndefe ze Slovácka, Sebastian Nebyla, Nemanja Tekijaški z Jablonce, Michael Krmenčík ze Slovácka a Daniel Souček z Jablonce

Hned dodal, že je spokojený s výkonem svého mužstva, avšak zdaleka už ne tolik s výsledkem. „Ze dvou venkovních zápasů v řadě jsme ovšem vytěžili čtyři body, a to se počítá. Navíc jsme v Hradišti neinkasovali,“ potěšilo trenéra čisté konto.

Také záložník Jablonce Sebastian Nebyla netajil z bezgólové plichty rozporuplné pocity. „Věděli jsme, že nás na Slovácku čeká těžký duel v úmorném vedru. Byli jsme na něj velmi dobře připraveni. Chtěli jsme navázat na výhru na Bohemce. Bohužel se nám to nepovedlo, přestože jsme si vypracovali dost vyložených střeleckých příležitostí. Všechny jsme bohužel zahodili. Chtěli jsme být první, kdo dá Slovácku v této sezoně na jeho stadionu gól, ale bohužel to nevyšlo. Z toho bychom se měli do příště poučit,“ plánoval.

Jablonečtí fotbalisté stráví první podzimní reprezentační přestávku po sedmi ligových kolech s jedenácti body. „Určitě je to dobrý počin. Kdybychom však měli o dva bodíky ze Slovácka víc, bylo by to ještě mnohem lepší. Rozhodně nesmíme propadnout uspokojení,“ varoval Kozel.

Nebyla se svěřil, že na sraz slovenské jednadvacítky nyní odcestuje v docela dobré náladě. „A po návratu se zase v Jablonci vrhnu s chutí do práce. Budeme chtít po reprezentační pauze dál sbírat co nejvíc bodů. Produktivitu budeme ale muset vylepšit,“ věděl.