Hlavní obsah

Ahoj Sparto, bylo mi ctí... Kovář se definitivně loučí

Měl být i nadále letenskou jedničkou, Manchester United však s ním má jiné plány. Matěj Kovář se do branky fotbalové Sparty nevrátí, jeho místo zaujme nově angažovaný dánský gólman Peter Vindahl Jensen. Český mladík vychytal Spartě mistrovský titul a teď se s ní loučí dojemným vzkazem na Instagramu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Matěj Kovář během korunování mistra Fortuna ligy.

Článek

Očekávaný návrat se nekoná. „Tímhle dnem pro mě končí moje působení ve Spartě. Jsem strašně rád, že jsem mohl být součástí největšího klubu v České republice a pomoct týmu k zisku titulu po dlouhém čekání. Jsem vděčný za příležitost, kterou jsem dostal, a mohl být součástí tak skvělého týmu a klubu," vzkazuje Matěj Kovář.

Gólman vyjádřil poděkovaní všem sparťanům. „Od klubového vedení až po samotné hráče, trenéry a všechny pracovníky Sparty. I když moje působení trvalo pouze 10 měsíců, už teď vím, že tohle místo můžu nazývat domovem a vždy zůstane v mém srdci. Sice tenhle příběh končí, ale vzpomínky navždy zůstanou," dává jasně najevo, že chtěl pokračovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj Kovář (@mkovar1705)

Cení si i přízně fanoušků. „Podporu, kterou jsem cítil od prvního zápasu až do dnes, si budu pamatovat napořád. Byla to jízda, na kterou nikdo z nás nezapomene. I když se dnes s vámi loučím, tak jsem nesmírně hrdý, že jsem se mohl považovat za jednoho z vás a pomoci vrátit Spartu zpátky tam, kam patří," uzavírá Kovář.

Na srdci S. Na rozloučenou s oslavami na Letné si mistrovský tým zazpíval s Vojtěchem DykemVideo: Sport.cz

Manchester United sice přislíbil Spartě jeho další hostování, podle posledních zpráv se ho však nejspíš pokusí prodat.