Hlavní obsah

Čelil nadávkám, budil se ze spaní. Teď se český reprezentant vykoupil one man show

Nemohl spát. V noci se budil a vracel se k zahozeným tutovkám, kvůli kterým se stal terčem kritiky od fanoušků. Fotbalový reprezentant Václav Černý si také radši smazal instagramový účet, kde si četl nadávku za nadávkou. Útočník Glasgow Rangers ale v nedělním utkání skotské ligy proti St. Johnstone (2:0) zatnul dvěma góly kritikům tipec.

Foto: Profimedia.cz

Václav Černý se raduje z prvního gólu do sítě St. Johnstone.

Článek

Vše začalo předminulý týden v úvodním duelu ligové fáze Evropské ligy proti Malmö. Rangers sice vyhráli 2:0, ale Černý v obrovské příležitosti sice překonal brankáře, ovšem také přestřelil branku. Toto selhání velkou část příznivců klubu naštvalo, ale to ještě český forvard osobně nepocítil.

Jenže o týden později přišel osudový mač s Lyonem v EL. Za stavu 0:0 se Černý propracoval do další šance, která volala po gólu. Odkrytou bránu ale přestřelil a obličej schoval do dlaní. Moc dobře věděl, že tahle chyba může mrzet celý tým. A taky že ano. Lyon záhy skóroval a nakonec zvítězil 4:1. Fanoušci Rangers za hlavního viníka označili právě Černého a sežrat mu to dali hlavně na sociálních sítích.

Sám Černý cítil, že se potřebuje zvednout. Potřebná reakce přišla v neděli. Černý dvěma góly prakticky sám skolil St. Johnstone. Za sedm kol skotské ligy už má dohromady tři. „Ale mohlo jich být víc. Klidně šest,“ řekl Černý skotským novinářům po utkání.

„Přes celou tu záležitost jsem se potřeboval dostat hlavně mentálně. Samozřejmě, nedal jsem opravdu velké šance. V noci jsem se budil a vracel se k nim. Pro útočníka je strašně důležité po tak těžkém období vstřelit co nejrychleji nějaké góly. Jsem za ně moc rád,“ dodal český útočník, který se nyní připravuje s reprezentací na zápasy Ligy národů.

Související témata: