Hlavní obsah

Životní přestup na spadnutí. Český reprezentant Hranáč míří do Německa

Českou stopu v Hoffenheimu má podle zdrojů Sport.cz rozšířit Robin Hranáč. Po Pavlu Kadeřábkovi, Adamu Hložkovi a Davidu Juráskovi tak bude čtvrtým českým fotbalistou v kádru německého bundesligového klubu. Čtyřiadvacetiletý obránce měl za hranice České republiky odcestovat ještě před víkendem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský stoper Robin Hranáč by měl o víkendu přestoupit do německého Hoffenheimu.

Článek

Hoffenheim před začátkem sezony přivedl do svých řad Adama Hložka za rekordní klubovou částku. Německý celek se rozhodl, že potřebuje sehnat nutně i obránce a zadní řady měl rozšířit původně sparťan Martin Vitík. Tato možnost však padla a Hoffenheim se zaměřil na plzeňského stopera Robina Hranáče.

Podle informací serveru Livesport přišla z Německa nabídka v hodnotě 10 až 11 milionů eur, která již pro vedení západočeského klubu byla přijatelná. Hranáč měl odcestovat za hranice České republiky ještě před víkendem, jak potvrdily zdroje Sport.cz.

O odchodu reprezentačního stopera se živě debatovalo už poslední týdny, kdy se měly o jeho služby zajímat kluby z Itálie. Plzeň však nabídky rázně odmítala.

Hranáč se vypracoval za rok v Plzni v reprezentačního stopera, který si zahrál i na evropském šampionátu. V minulé sezoně se stal nejlepším obráncem ligy a zařadil se také do nejlepší sestavy Konferenční ligy.

Pro čtyřiadvacetiletého obránce se jedná o raketový vzestup v kariéře. Ještě před dvěma lety totiž bojoval v Pardubicích o záchranu a nyní by měl s německým Hoffenheimem hrát o pohárovou Evropu vedle Pavla Kadeřábka, Adama Hložka a Davida Juráska.

Hranáč se naposledy v sestavě plzeňského klubu objevil ve čtvrtečním utkání se skotským Hearts. Viktoria zvítězila 1:0, díky vlastní brance Oyegokeho v nastaveném čase.