Hlavní obsah

Za nárůst zápasů si můžete sami. Legenda Bayernu si rýpla do hvězd

Není žádným tajemstvím, že si elitní světoví fotbalisté stěžují na neustále rostoucí množství zápasů. Občas dokonce hrozí i stávkou. „Takhle to dál nejde,“ shoduje se řada z nich. Legenda Bayernu Karl-Heinz, která dlouho působí ve vysokém managementu mnichovského klubu, má jiný názor. A přetíženým jedincům vyslala vzkaz: „Můžete si za to sami!“

Foto: Molly Darlington, Reuters

Záložník Manchesteru City Rodri v péči zdravotníků (archivní snímek)

Článek

Devětašedesátiletý Němec, jenž prožil famózní hráčskou kariéru, se nezdráhal přidat vysvětlení. „Hráči a agenti se sami uvěznili v pasti. Pořád žádají zvyšování platů, více a více peněz. To znamená, že kluby musí stále zvyšovat příjmy. A jak se toho dosáhne? Samozřejmě větším množstvím zápasů,“ pravil Rummenigge v rozhovoru pro německý Kicker.

Poměrně zajímavý pohled na věc z druhé strany barikády. Hlavně ve chvíli, kdy mediálním prostorem rezonují primárně stížnosti nejlepších hráčů planety.

V poslední době se ke zhušťování kalendáře odmítavě vyjádřil například Rodri, úřadující mistr Evropy se Španělskem a opora Manchesteru City, který nevyloučil, že přijde stávka. Podobně se vyjádřil také brankář Liverpoolu Alisson. Oba borce nedlouho poté vyřadilo ze hry zranění, v Rodriho případě se dokonce jedná o vážné problémy s kolenem.

Jedním z mála top hráčů, kteří se vyjádřili jinak než výše zmínění, byl Joshua Kimmich. Opora Bayernu. Tedy Rummenigeho mužstva…

Rummeniggemu je jasné, že hráči nejsou roboti. Nemohou po celou sezonu každé tři dny odehrát utkání na top úrovni, již fanoušci očekávají (a za kterou platí). Takže tuší, že je třeba najít kompromis. „Je potřeba, aby si všichni zúčastnění v klidu promluvili. A dosáhli výsledku, který bude vyhovovat oběma stranám,“ ví člen dozorčí rady Bayernu, který v klubu dlouhá léta působil jako ředitel.

Jednou z reforem, které se hráčům nezamlouvaly, je nový formát mistrovství světa klubů. První turnaj se bude konat v této sezoně a množství soutěžních duelů se významně zvýší. Rummenigge ho ale brání. „Bude se hrát jen jednou za čtyři roky. Jsem si jistý, že se bude divákům líbit. Moc se na něj těším,“ říká někdejší skvělý útočník.

Aby také ne, když Bayernu díky němu přiteče do pokladničky pár zlaťáků navíc…

Související témata: