Hlavní obsah

Trapas fotbalového šampiona. Zakopl o čáru, spoluhráči se váleli smíchy

Patří mezi nejznámější fotbalové vtipálky. Při tréninku Bayernu Mnichov rozesmál Thomas Müller spoluhráče, aniž po tom toužil. „Natočils to? To bude dobré pro kliky,“ duchapřítomně reagoval i pětatřicetiletý šampion.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Thomas Müller z Bayernu při utkání Ligy mistrů, archivní snímek.

Článek

Müller s německou reprezentací vyhrál mistrovství světa v roce 2014. Je i vítězem Ligy mistrů nebo dvanáctinásobným šampionem bundesligy. Nyní jeho komický karambol pobavil stovky tisíc uživatelů sociálních sítí.

V týdnu trénoval s kolegy z Bayernu. Trenéři při průpravné hře vytyčili provizorní lajny, u níž se ocitl i Müller. Když se pokusil rozběhnout, zahákla se mu pravačka o bílou lajnu. A multišampion upadl.

Na trávníku okamžitě popadali jeho spoluhráči a váleli se smíchy. Vše zachytila i klubová kamera, což postřehla i německá fotbalová ikona.

„Natočils to? To bude dobré pro kliky,“ houkl Müller na kameramana. „Materiál měsíce! Všichni se usmějte, kluci, budeme na Instagramu.“

Bayern v pátek skutečně humornou momentku umístil na vlastní klubové kanály. Müller se rozhodně neurazí. V branži platí za velkého hláškaře a šoumena, který si při kempu německé fotbalové reprezentace klidně oblékne ženské šaty.

Navíc může mít bezva náladu i po zdařilém vstupu Bayernu do sezony. V pěti soutěžních duelech bral pět výher, vlastní skóre 24:5. V posledních dvou duelech dal bavorský gigant 15 gólů - 6:1 v bundeslize rozstřílel Kiel. O pár dní později i 9:2 v Lize mistrů Dinamo Záhřeb.

Zveřejnění Müllerova karamoblu ale někteří fotbaloví konspirátoři vnímají jako rafinované PR, ilustrující, že v týmu vládne přívětivé klima. Německá média v týdnu informovala, že mezi zkušenějšími borci převládají rozpaky z metod nového trenéra Vincenta Kompanyho.

Kicker uvedl, že mazáci mu vyčítají mizernou komunikaci, s níž například základní sestavu rozesílá přes mobilní aplikaci WhatsApp.

Z krátkého úryvku to samozřejmě poznat není. Müllerově držkopádu se narámně zasmál i jeho trenér.

Související témata: