Hlavní obsah

Tragédie v Dortmundu. Fanoušek zemřel přímo na stadionu

Aktualizováno

Patřili mezi opory Borussie Dortmund v letech největší slávy. Polští fotbalisté Jakub Blaszczykowski a Lukasz Piszczek se dočkali zaslouženého respektu od svého bývalého klubu, který si pro ně připravil rozlučku před více než 80 tisíci fanoušky. Sláva v Signal Iduna Parku však byla zastíněna smutným oznámením, ve kterém klub zmínil, že jeden z fanoušků v hledišti zemřel.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Legendy Dortmundu se také představily ve speciálním zápase proti stovce dětí.

Článek

„Smutná zpráva na závěr emotivního dne: Během rozlučkového zápasu pro Jakuba Blaszczykowského a Lukasze Piszczeka došlo ke zdravotnímu incidentu, při kterém zemřel jeden z návštěvníků. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině, všem přátelům a příbuzným. Odpočívej v pokoji,“ napsal klub na sociální síti X.

Velmi smutná událost trochu zastínila emotivní podívanou, která byla k vidění v Signal Iduna Parku.

Oba bývalí polští reprezentanti se postupně představili v zápase legend, při kterém nechyběl na lavičce ani trenér Jürgen Klopp.

Na hřišti se objevili současný kouč Dortmundu Nuri Sahin, Mats Hummels či Henrich Mkhitaryan s Julianem Brandtem. V samotném utkání pak zvítězil tým Blaszczykowského 5:4 nad týmem Piszczeka.

„Rádi bychom všem poděkovali, že přišli. Nechali jsme na hřišti všechno tak, jak to bylo po dobu mnoha let v Dortmundu,“ neskrýval dojetí bývalý obránce Piszczek.

Nejen na sociálních sítích však vzbudil největší rozruch zápas Sahina, Blaszczykowského a Piszczeka proti stovce dětí z dortmundské fotbalové akademie.

„Byla pro mě velká čest, že jsem tu mohl nastupovat. Užíval jsem si každý zápas. Celému klubu, zaměstnancům, hráčům i trenérům bych chtěl poděkovat. Strávili jsme spolu spoustu let, ve kterých jsme zažili hezké i těžké chvíle. Tak to ale je a děkuju za všechno,“ dodal také Blaszczykowski.