Hlavní obsah

Černý na odchodu z bundesligy. Dokončuje se jeho hostování u skotského giganta

Už před fotbalovým mistrovstvím Evropy hlásil Václav Černý, že by po šampionátu rád opustil německý Wolfsburg a zamířil na jinou adresu. Na spadnutí je teď hostování šestadvacetiletého křídelníka ve skotském týmu Glasgow Rangers.

Foto: ČTK, ČTK

Václav Černý bude měnit adresu. Z Wolfsburgu by měl zamířit do skotského Rangers.

Článek

„Po Euru budu koukat, jaké jsou možnosti. Nechávám všechno otevřené. Zůstat v jedné z top pěti evropských soutěží je cíl číslo jedna. Myslím, že se to i povede, ale nechci předbíhat,“ říkal Černý před šampionátem na reprezentačním kempu.

Český křídelník přicházel do Bundesligy s velikými očekáváními. V nizozemském Twente byl za hvězdu. Však v sezoně 2022/2023 vstřelil 15 branek a přidal 13 asistencí. Čísla v Německu nezopakoval. Během jedné sezony spíše působil jako náhradník, naskočil do pětadvaceti zápasů a připsal si pět úspěšných zářezů a jednu asistenci.

Trenér Niko Kovač, který si ho mezi „Vlky“ přivedl, byl po neuspokojivých výkonech vyhozen a vyhlídky pod trenérem Ralphem Hasenhüttlem nejsou pro českého reprezentanta příliš valné.

Černý má ale ve Wolsburgu smlouvu do roku 2027 a přestup by pro německý celek nedával logiku. Za českého reprezentanta totiž poslali před rokem osm milionů eur do Nizozemska. V současnosti jeho hodnota podle renomovaného webu Transfermarkt klesla na sedm milionů eur.

Proto se „Vlci“ uchýlili k hostování bez opce na přestup. Šestadvacetiletý český křídelník by měl podle skotských i německých médií zamířit do Rangers. V dresu ostrovního giganta by se mimochodem měl potkat se svým bývalým parťákem Danilem, s kterým působil v Twente a společně se podíleli na 35 ligových brankách.