Hlavní obsah

Fotbalista napaden vlastními fanoušky. Fotil se v dresu rivala

Německý fotbalista Niklas Wilson Sommer, který hájí barvy rezervního týmu Norimberku, byl napaden vlastními fanoušky. Důvod? V očích příznivců se provinil tím největším způsobem, když uveřejnil fotografii, na které má oblečený dres Bayernu Mnichov. Sommer, který mimo jiné působí také jako influencer na sociálních sítích, si při posledním zápase o sobě mohl na tribuně přečíst nehezké věci.

Foto: Profimedia.cz

Německý fotbalista Niklas Wilson Sommer se stal obětí napadení.

Článek

„Klubová hrdost místo hipsterské pózy. Niklasi Wilsone jsi ho*no jako Bayern,“ stálo na jednom z plakátů při utkání s Magdeburgem, které Norimberk prohrál 0:4.

Sommer ihned po uveřejnění fotografii ze svého Instagramu stáhl, ale tvrdá slova ze stadionu i tak vystřídalo fyzické napadení.

Podle německého deníku Bild byl Sommer totiž v neděli večer terčem fyzického útoku a musel být ošetřen lékařem.

„Vyšetřujeme neznámé osoby pro podezření z nebezpečného ublížení na zdraví,“ sdělila německá policie.

K incidentu se vyjádřil i samotný klub, který chování fanoušků odsoudil.

„Klub nikdy nepřijme, když jsou hráči fyzicky napadáni. To je přesně to, co se stalo minulou noc, když jednotlivci napadli našeho hráče. Klub toto chování co nejdůrazněji odsuzuje. Je to absolutně neslučitelné s našimi hodnotami,“ znělo v prohlášení.

Sommer působí aktuálně v rezervním týmu Norimberku, kde nastupuje jako pravý obránce. Jeho hodnota podle serveru Transfermarkt je 125 tisíc euro. V kariéře strávil, mimo jiné, sezonu ve slovenské Dunajské Stredě.

Kariéru si však německý fotbalista paralelně tvoří na sociálních sítích. Na Instagramu má více než milion sledujících. Na platformě YouTube, kde vydává zábavná videa i ze světa fotbalu, ho sleduje přes 600 tisíc lidí.

V Česku je populárním fotbalovým influencerem například Jan Mejdr, který aktuálně nastupuje v třetí německé lize za Hansa Rostock. Pro porovnání ho na YouTube sleduje 123 tisíc lidí. Ještě lepší čísla však vykazuje fotbalistka Barbora Votíková, která se letos vrátila do ženského týmu pražské Slavie. Tu na stejné platformě sleduje více než 490 tisíc lidí.