Hlavní obsah

Nejlépe placený hráč Dortmundu dostal ultimátum: Jestli chceš hrát, kila musí dolů!

Fotbalista Niklas Süle z Dortmundu má měsíc na to, aby shodil dolů přebytečná kila. Jeho váha by se měla pohybovat nad hranicí 110 kilogramů, což se nelíbí vedení Borussie, které mu mělo dát ultimátum. Nejlépe placený hráč klubu z Vestfálska si měl zaplatit osobního trenéra a na dovolené tak místo dobrého jídla a odpočinku prožívá dřinu.

Foto: Profimedia.cz

Niklas Süle dostal od Dortmundu ultimátum.

Článek

Podle informací německého deníku Bild si Süle moc dobře uvědomuje, že jeho fyzická kondice je mizerná, a hodlá učinit kroky, které ho dovedou k nápravě. Proto si na dovolenou najal fitness trenéra, kterého si hradí z vlastní kapsy. Kromě toho mu prý byl vypracován speciální výživový plán, který musí striktně dodržovat.

Jak k tomu vlastně došlo? Sportovní ředitel Dortmundu Sebastian Kehl si měl Süleho pozvat na kobereček a dát mu jasné zadání, že musí do začátku přípravy shodit. Už před finálovým zápasem Ligy mistrů totiž schytával osmadvacetiletý obránce vlnu kritiky na sociálních sítích, když vyšel ven obrázek jeho postavy při jednom z tréninků.

Vedení Borussie není spokojené s tím, že Süle je s jedenácti miliony eur ročně nejlépe placeným hráčem klubu a nemůže týmu odvádět sto procent. Sportovní ředitel Sebastian Kehl věří, že by Süle při lepší fyzické kondici patřil mezi nejlepší obránce na světě. Zarážející je i fakt, že jeho hodnota za poslední dva roky, kdy přestoupil z Mnichova do Dortmundu, klesla z 35 na 15 milionů eur.

Kondice osmadvacetiletého obránce se však řešila už v zimních měsících, kdy taktéž nebyla na nejvyšší úrovni. Situace se ale zlepšila a Süle mohl nadále hrát. Teď si bude muset máknout, aby dostal další šanci a stal se tak možnou náhradou za odcházejícího Matse Hummelse.

Související témata: