Hlavní obsah

Leverkusen měl v superpohárovém penaltovém rozstřelu výhodu kvůli rozbité kameře

Fotbalisté Leverkusenu kopali v sobotním Superpoháru rozhodující penalty před svým fanouškovským kotlem, aniž by o tom rozhodl obvyklý los. Psychickou výhodu jim přihrála porouchaná branková kamera na druhé straně hřiště, kvůli níž rozhodčí jednoduše místo konání určil. Poruchu zařízení s brankovou technologií potvrdilo prostřednictvím mluvčího vedení Německé fotbalové ligy (DFL). Mistrovský Bayer i díky úspěšnému pokusu Patrika Schicka, který předtím těsně před koncem normální hrací doby vyrovnávacím gólem na 2:2 rozstřel zařídil, vyhrál penaltovou loterii 4:3.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Obránce Stuttgartu Frans Krätzig během penaltového rozstřelu proti Bayeru Leverkusen ve finále německého superpoháru.

Článek

„Prostě se rozhodlo, že se bude kopat na leverkusenské straně, protože kamera na druhé straně byla rozbitá. To je z našeho pohledu samozřejmě kruté,“ citovala agentura SID stuttgartského trenéra Sebastiana Hoenesse. „Něco se tím mění, ale už s tím nejde nic udělat,“ konstatoval.

Před rozstřelem přitom v leverkusenské BayAreně podle kapitána VfB Denize Undava na losování došlo. A vyhrál ho kapitán Stuttgartu Atakan Karazor. „Ale stala se myslím kuriózní věc. Vyhrál volbu stran a chtěl kopat na branku (před fanoušky Stuttgartu), ale sudí rozhodl jinak: ‚Tam ne, protože je tam rozbitá kamera, jdeme na druhou stranu‘,“ líčil Undav v televizi Sky. „Pak ale nebylo třeba strany losovat, pokud to tak bylo,“ dodal. Nakonec se na to ale nevymlouval. „Proto jsme ale neprohráli. Prohráli jsme, protože oni byli lepší. Nicméně stávat by se tohle nemělo,“ řekl.