Hlavní obsah

Kovářův konkurent Hradecky zůstane kapitánem a brankářskou jedničkou Bayeru

Konkurent českého fotbalového gólmana Matěje Kováře Lukas Hradecky zůstane kapitánem Leverkusenu a podle agentury DPA také brankářskou jedničkou Bayeru. Trenér úřadujících německých mistrů Xabi Alonso nicméně uvedl, že považuje čtyřiadvacetiletého Čecha za silného vyzyvatele.

Foto: Bayer 04 Leverkusen

Matěj Kovář

Článek

„Kapitánem je a zůstane Lukas Hradecky, protože si to zasloužil. Je to skvělý kapitán, má velký vliv. Lukas to dělal velmi dobře,“ ocenil finského brankáře se slovenskými kořeny Alonso během týmového soustředění v Donaueschingenu.

Čtyřiatřicetiletý Hradecky je dlouholetou brankářskou jedničkou Leverkusenu. Od minulé sezony mu kryje záda Kovář, jenž dostával zatím příležitost převážně jen v pohárech. V Evropské lize český mistr se Spartou odchytal za Bayer 12 zápasů, čtyři v Německém poháru a pouze jeden v bundeslize.

Agentura DPA uvedla, že Hradecky zůstane jedničkou pro německou soutěž i nadále, Alonso ale naznačil, že se Kovář může o místo v brance poprat. „Matějovi se zatím dařilo. Jsme spokojeni s jeho osobností, s jeho ctižádostí a tím, jak podporuje Lukase, když sedí na lavičce. Už když přicházel, věděli jsme, že má dobré kvality a je vždy připraven. Máme v brance zdravý konkurenční boj,“ pochvaloval si Alonso.

Španělský trenér v minulé sezoně dovedl Leverkusen k prvnímu bundesligovému titulu v historii. V týmu má i české útočníky Patrika Schicka a Adama Hložka, o kterého se údajně zajímá Stuttgart.