Hlavní obsah

Hložkovi radost z asistence zhořkla. Premiéru si odbyl Hranáč

Poprvé od svého přestupu z Plzně se objevil fotbalový obránce Robin Hranáč v sestavě německého Hoffenheimu. Na premiéru ale nebude vzpomínat v nejlepším. Hoffenheim i s třemi českými hráči v sestavě prohrál ve 2. kole bundesligy na hřišti Frankfurtu 1:3. Světlou chvíli prožil Adam Hložek, který asistoval u jediné branky svého celku.

Foto: Profimedia.cz

Robin Hranáč (vlevo) poprvé v akci v dresu Hoffenheimu.

Článek

Z trojice českých hráčů v základní sestavě nastoupili Pavel Kadeřábek a Adam Hložek. Od začátku na hřišti ale dominoval domácí Frankfurt.

„Něco chybělo, Frankfurt si zasloužil vyhrát. Po naší brance jsme se cítili dobře, ale následně Eintracht udeřil strašně snadno a už to nešlo změnit,“ hodnotil zápas střelec jediné branky Andrej Kramarič.

Domácí otevřeli skóre v polovině prvního poločasu, kdy Omar Marmoush vysunul přesnou přihrávkou Huga Ekitikeho. Ten zkušeně obešel vybíhajícího gólmana Baumanna a uklidil míč do prázdné brány. A po chvíli šli domácí do trháku, když Ekitike uvolnil Larsonna zakončujícího z první do dolního rohu brány.

„Do prvního gólu se nám vcelku dařilo. Stav 0:1 nás ale hodně bolel a ztratili jsme nit. Druhý gól přišel taktéž snadno a museli jsme udělat změny,“ vrátil se k prvnímu poločasu kouč Hoffenheimu Pellegrino Matarazzo.

Trenér hostů reagoval na špatný první poločas dvojitým střídáním a do hry přišla i nová posila Robin Hranáč.

Ve výborném světle se ale následně ukázal jeho český kolega Adam Hložek. Ten využil své rychlosti a po bleskovém uvolnění přihrál míč Kramaričovi, který míč uklidil ke vzdálenější tyči.

„Samozřejmě jsem šťastný za svůj gól, ale byl bych šťastnější, kdyby skórovali ostatní a my jsme ten zápas vyhráli,“ hlesl po utkání autor jediné branky Hoffenheimu.

Pro Hoffenheim přišla definitivní rána jen o pár minut později, kdy nepozorná obrana nechala volného Marmoushe a ten zvýšil na konečných 3:1 pro Frankfurt.

„Neměli jsme přístup, jaký jsme chtěli. Nechali jsme Frankfurt dostat se do situací jeden na jednoho příliš často,“ hodnotil nepovedené střetnutí obránce Anton Stach.