Hlavní obsah

Finalista Ligy mistrů v problémech. Trenér se rozhádal s hvězdou, jeden musí z kola ven

Klubová legenda vs. úspěšný trenér. V Dortmundu aktuálně řeší nepříjemnou situaci, která nastala po konci fotbalové sezony. Kapitán letošních finalistů Ligy mistrů Mats Hummels se rozkmotřil s trenérem Edinem Terzićem. Pětatřicetiletý obránce měl dát vedení podmínku, že zůstane, pouze pokud na lavičku Borussie přijde nový kouč.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Kapitán Dortmundu Mats Hummels by z něho měl odejít kvůli špatným vztahům s trenérem Edinem Terzićem.

Článek

Hummelsovi v červnu končí smlouva a intenzivně se řeší jeho budoucnost. Nabídky má z Itálie, kde ho mají na radaru AS Řím, Juventus a AC Milán. Ve hře mělo být angažmá i za oceánem v MLS, kam nejspíše odejde jeho týmový kolega Marco Reus. Hummels ale zájem o tuhle destinaci nemá.

Podle zdrojů Sky Sports však zůstává možnost, že Hummels setrvá ve Vestfálsku. Má ale podmínku, že trenér Edin Terzić už nebude pokračovat na lavičce letošních finalistů Ligy mistrů. Pětatřicetiletému obránci vadí především styl fotbalu, kterým se tým prezentoval ve druhé polovině sezony. Vztah mezi kapitánem a trenérem kvůli tomu nabral negativní obrátky.

„Jsem toho názoru, že Borussia Dortmund by takto hrát neměla – proti žádnému soupeři na světě. Cítil jsem se uražený na své cti. Tak submisivně a podřadně. Dva zápasy ve Stuttgartu a venkovní zápas v Leverkusenu. To bylo jen bránění s jedenácti muži v poli,“ řekl obránce pro německý Bild.

Podmínka Hummelse pro setrvání však s největší pravděpodobností nebude vyslyšena a jeho bohatá kariéra v Signal Iduna Parku skončí. V letošní sezoně naskočil pětatřicetiletý obránce do 40 zápasů, ve kterých se čtyřikrát střelecky prosadil.

Vedení Dortmundu bude muset přijmout odchod své opory, protože s německým trenérem se rozloučit rozhodně nechce. Terzić má smlouvu na další rok a vzhledem k tomu, že se mu podařilo dostat Borussii až do finále Ligy mistrů, jeho pokračování je téměř jisté.

Trenér s chorvatskými kořeny společně se sportovním vedením klubu už mají údajně nalezenou náhradu za Hummelse. Tou by se mohla stát v letním přestupovém období irská opora Lyonu Jake O’Brien.