Hlavní obsah

Bayern hlásí miliardovou posilu. Přivedl portugalského reprezentanta

Portugalský fotbalový reprezentant Joao Palhinha se stal třetí letní posilou Bayernu Mnichov, který za něj podle médií zaplatí Fulhamu až 55 milionů eur (zhruba 1,4 miliardy korun). Německý klub na svém webu napsal, že s defenzivním záložníkem uzavřel čtyřletou smlouvu.

Sestřih zápasu Portugalsko - FrancieVideo: Česká televize

Článek

Devětadvacetiletý Palhinha měl do Bayernu namířeno už loni, ale přestup na poslední chvíli ztroskotal. Místo toho o pět let prodloužil smlouvu s Fulhamem, odkud ale nakonec odchází už po dvou sezonách.

V reprezentaci má Palhinha na kontě 31 zápasů a dvě branky. Na Euru v Německu, kde Portugalci vypadli ve čtvrtfinále, nastoupil bývalý hráč Sportingu Lisabon, Moreirense, Belenenses a Bragy ve všech utkáních s výjimkou úvodního duelu s Českem.

Bayern, který v předchozí sezoně skončil v lize po 11 titulech v řadě až třetí, už v letní přestávce posílili francouzský záložník Michael Olise a japonský obránce Hiroki Ito. Podle spekulací jsou v hledáčku bavorského velkoklubu i Jonathan Tah z mistrovského Leverkusenu a Nizozemec Xavi Simons z Lipska.

Související témata: