Hlavní obsah

Bucha zazářil v MLS, dvěma góly rozhodl zápas

Fotbalový záložník Pavel Bucha zazářil v zámořské Major League Soccer (MLS). V nočním utkání rozhodl dvěma brankami o výhře Cincinnati ve Washingtonu nad týmem DC United 3:2. Po únorovém přestupu z Plzně počítá tři góly, poprvé se trefil v polovině června.

Foto: Hannah Foslien, Reuters

Záložník Cincinnati Pavel Bucha slavící jednu z jeho branek v MLS

Článek

Bucha si nejprve za stavu 1:1 naběhl do pokutového území a v pádu po zemi překonal brankáře domácích. Ve druhé půli si pak navedl míč dovnitř šestnáctky a přesným obstřelem zvýšil na 3:1. Domácí už jen snížili.

„Je to samozřejmě dobrý výsledek. Vyhráli jsme, což je nejdůležitější. Já nejsem úplně spokojený ani po zápasech, kdy dám gól, protože je vždy co zlepšovat. Ale je to pro mě příjemný bonus, má práce se vyplácí. Za dvě branky jsem rád, ale hlavní je vítězství týmu,“ uvedl Bucha pro zámořská média.

Cincinnati je po sedmém venkovním vítězství za sebou na druhém místě ve své konferenci a ztrácí jen dva body na Inter Miami, se kterým se utká v sobotu.

V duelu dvou nejlepších týmů soutěže si Bucha nezahraje proti hvězdám Lionelu Messimu a Luisi Suárezovi, oba totiž startují na Copě Américe.

  2 : 1 Nizozemsko - Turecko 2 : 1 dohráno
20240706T21 : 00:00+0200
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko
Turecko
  1 : 1 pk Anglie - Švýcarsko 1 : 1 pk   dohráno
20240706T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.