Hlavní obsah

Bohemians přehráli soupeře s evropskými parametry. Byli jsme výborní a skvěle to zvládli, zní z kabiny

Evropo, dej si na klokany z Ďolíčku pozor! Fotbalisté Bohemians završili týdenní soustředění ve Slovinsku tím nejlepším způsobem. Na stadionu třetiligového celku Drava Ptuj si vyšlápli na Partizan Bělehrad. Celek, který se v minulé sezoně probojoval až do vyřazovací fáze Konferenční ligy, porazili 2:0. A nutno dodat, že vzhledem k obrazu hry se jedná o zasloužený triumf. „Jsme spokojeni, stejně jako s celým průběhem soustředění,“ prohlásil asistent hlavního trenéra Ivan Hašek mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Puškáč z Bohemians oslavuje gól. (ilustrační foto)

Článek

Ptuj (od našeho zpravodaje) - Klokani od šestnácté minuty vedli zásluhou hlavičky Davida Puškáče po rohovém kopu. Skóre uzavřel deset minut po pauze Jan Matoušek utaženou střelou levačkou z hranice vápna po krátkém, ale účinném navedení na střed. Bohemians ale hlavně musí těšit to, že měli utkání po celou dobu pod kontrolou a byli daleko blíže dalšímu navýšení skóre, než Partizan kontaktní brance. „Dnes to celé vygradovalo, Partizan byl papírově nejtěžší soupeř. Byli jsme výborní v kombinaci, prostě jsme hráli přesně to, co jsme chtěli," těšilo Haška.

Ve velmi dobrém světle se předvedly nové tváře, které dostaly důvěru od úvodního hvizdu. Robert Hrubý s Matějem Hybšem nebezpečně rozehrávali standardní situace a první jmenovaný si dokonce připsal asistenci u Puškáčova zásahu. Při absenci Jana Kovaříka, který se na hřiště nedostal, tak našli zelenobílí minimálně dva výtečné exekutory. „Je to takový bonus. Myslím, že když bude hrát Honza Kovařík, tak na to jen tak někoho nepustí," usmíval se Hašek. „Ale je každopádně skvělé, že to umí."

Třetí z řad posil v základní sestavě byl brankář Michal Reichl z Hradce Králové, jenž svůj debut v dresu s klokanem oslavil čistým kontem. Jeho přesun do Ďolíčku se v tuto chvíli finalizuje. „Kluby jsou domluvené. Stačí jen dořešit nějaké věci, něco podepsat a měl bych být hráčem Bohemians," nastínil situaci ohledně svého angažmá Reichl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Michal Reichl ještě v dresu Sigmy Olomouc.

A ačkoliv díky excelentně fungující defenzivě nebyl příliš v permanenci, odvedl si své. „Spokojený jsem hlavně s týmovým výkonem. Zvládli jsme to skvěle organizačně a Partizan do ničeho nepustili. S kluky z obrany se ještě poznáváme, ale i tak se na ně snažím hodně mluvit, abych jim pomohl," vyprávěl odchovanec olomoucké Sigmy.

„Podal velmi slušný, jistý výkon. Hodně mluvil, byl dobrý nohama, několikrát musel rozehrávat," ocenil svěřence Hašek. Jemu a celému realizačnímu týmu ale dělá radost i útočná vozba klokanů. Forvardi Bohemians totiž zažívají plodné léto – novic Matyáš Kozák se trefil již třikrát, na suchu nezůstali ani Erik Prekop s Ladislavem Mužíkem a nově jsou na listině střelců z přípravy i Puškáč s Matouškem. „Je strašně důležité, že všichni jsou schopni dát gól," ví Hašek. Kromě Tomáše Necida, který v předchozích duelech alternoval na stoperu, se totiž už prosadili všichni útočníci.

Ani povedené střetnutí s Partizanem, který ve skupině Konferenční ligy na podzim změřil síly se Slováckem (3:3, 1:1) rozhodně neznamená, že by Bohemians pro druhé předkolo s norským Bodö/Glimt (27. července venku a 3. srpna doma) byli favority. Zvládnutá konfrontace s velmi kvalitním soupeřem je ale před opravdu náročnou šichtou více než slušným důvodem, proč by příznivci vršovického mančaftu neměli věšet hlavy.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc