Hlavní obsah

Bývalý slávista Bah je v kurzu, spekuluje se o čtvrtmiliardové transakci

Laso z Galatasaraye. Turecký fotbalový gigant se snaží přetáhnout z Benfiky Lisabon pravého obránce Alexandera Baha. Za 26letého dánského reprezentanta, který působil úspěšně ve Slavii, nabídl slavnému portugalskému klubu 12 milionů eur (přibližně 300 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Alexander Bah v dresu Benfiky Lisabon

Článek

„Tuto nabídku sice Benfica podle všeho odmítla, ale Galatasaray má o Baha nadále velký zájem,“ píše dánský deník Tipsbladet. Dokonce tak značný, že je ochoten nabídnout Bahovi pohádkový plat.

Podle dánského listu by se Bah dostal mezi tři nejlépe placené hráče Galatasaraye. Jeho plat by se pohyboval na úrovni hvězdného Argentince Maura Icardiho. Ten podle serveru salarysport.com vydělává týdně 124 tisíc liber (cca 3,7 milionu korun). Pokud se Bahův transfer uskutečnil, někdejší slávista by si výrazně finančně polepšil (v Benfice vydělává týdně v přepočtu 600 tisíc korun).

Bah se během dvou sezon v Benfice, kam přestoupil v létě 2022 z Edenu za 200 milionů korun, vypracoval do pozice velké opory. V minulé sezoně odehrál za Benfiku v rámci všech soutěží 32 zápasů, vstřelil v nich dva góly a na čtyři přihrál.

Galatasaray je v létě vůbec značně aktivní při hledání pravého obránce. Jakoby ale své hledání zúžil na hráče s dánským pasem. Předtím se snažil neúspěšně o angažování Bahova krajana Eliasa Jelerta Kristensena z FC Kodaň. Nabízenou sumu 13 milionů eur smetl dánský klub ze stolu.

Související témata:
Alexander Bah