Hlavní obsah

Florbalisté podlehli Švédsku, Jendrišák má ale rekord se 133 zápasy

Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour ve švýcarském Winterthuru porážkou se Švédskem 2:3. O další rekordní zápis do statistik domácí reprezentace se postaral útočník Matěj Jendrišák, který odehrál 133. zápas a osamostatnil se v čele historického pořadí před Tomášem Sladkým.

Foto: Profimedia.cz

Matěj Jendrišák (v červeném na archivním snímku) překonal český rekord v počtu startů v národním týmu.

Článek

Pětatřicetiletý Jendrišák, dlouholetá opora švédského Linköpingu, už držel maxima v národním týmu se 148 body, 74 brankami a 74 asistencemi.

„Znamená to přesně to, že jsem odehrál nejvíce zápasů. Vytěsnil jsem to po deseti sekundách od toho, co jsem dostal plaketu a soustředil jsem se na zápas. Jsou to chvíle, které se mi možná budou honit hlavou po skončení kariéry, ale já jsem už sám několikrát řekl, že individuální rekordy jsou sice hezké, ale neupínám se k nim,“ řekl klubovému webu Českého florbalu.

„Myslím, že zápas byl z naší strany v první třetině zbytečně opatrný a bez drajvu. Chyběla nám rychlost a celkový pohyb na hřišti, což byla hra, která vyhovovala Švédům. Potom už jsme se zvedli, vytvořili si tlak a měli dost příležitostí na to utkání otočit, ale bohužel jsme to nezvládli,“ doplnil Jendrišák.

Švédové se ujali vedení v čase 4:05, kdy Tomáše Jurca překonal Malte Lundmark. V 15. minutě zvýšil náskok Seveřanů v přesilové hře při vyloučení Matěje Havlase Albin Sjögen, který se prosadil i ve druhé třetině a zvýšil už na 3:0.

Ve 34. minutě snížil z trestného střílení Josef Rýpar a za 159 sekund dostal na kontakt úřadující vicemistry světa Tomáš Hanák. Těsnou výhru Švédové do konce udrželi.

Euro Floorbal Tour mužů ve Winterthuru (Švýcarsko)
ČESKO - Švédsko 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Rýpar z trestné střílení, 36. T. Hanák (Němeček) - 5. Lundmark (Samuelsson), 15. Sjörgen (G. Kohonen), 27. Sjörgen. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1.
Související témata: