Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 5:1České florbalistky získaly na juniorském MS bronz

Aktualizováno

České florbalistky porazily na mistrovství světa juniorek v Lahti v utkání o třetí místo Švýcarsko 5:1 a získaly čtvrtou medaili za sebou. Gólem a asistencí pomohla k výhře Andrea Břeská. Titul obhájily Švédky, které zdolaly domácí Finky 4:2 a triumfovaly celkově osmé.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Anna Brucháčková s pohárem pro bronzové medailistky juniorského MS florbalistek.

Článek

Češky navázaly na třetí místa z let 2018 a 2021 a předloňské historické stříbro z Katovic. Na jedenáctém světovém šampionátu vybojovaly šestou medaili. Bronz získaly také v letech 2010 v Olomouci a o čtyři roky později.

„Snily jsme o tom, že vyhrajeme poslední zápas. Byť jsme věřily, že to bude ten finálový. Každopádně včerejšek nezměníme a myslím si, že jsme odvedly skvělý výkon,“ řekla po utkání webu Českého florbalu Břeská.

„Tím, že se tým vzchopil po té prohře (s Finskem 2:3 v prodloužení), jsme prokázaly jeho sílu. Každá na sebe můžeme být pyšná. Byla by velká škoda, kdyby toto posloužilo jako cokoliv jiného než motivace, protože všechny holky z našeho cyklu jsou výjimečné. Doufám, že se budeme vídat na hřišti ještě hodně dlouho,“ uvedla.

Skóre otevřela v čase 13:50 Valentýna Zerzánová a 80 sekund před koncem první třetiny zvýšila náskok Lucie Baldreichová. Ve druhé části svěřenkyně trenéra Tomáše Martiníka definitivně rozhodly. Ve 29. minutě skórovala Linda Fuchsová a vteřinu před druhou pauzou upravila Břeská už na 4:0. V 51. minutě sice sebrala Elišce Svrčkové čisté konto Salome Müllerová, ale 96 sekund před koncem pečetila výsledek Nela Sikorová.

Mistrovství světa juniorek ve florbalu v Lahti:
O 3. místo:
Česko - Švýcarsko 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Branky: 14. Zerzánová, 19. Baldreichová, 29. Fuchsová, 40. Břeská, 59. Sikorová - 51. Müllerová.
Související témata: