Hlavní obsah

Historický úspěch. Tři české týmy urvaly postup na prestižní turnaj, nezastavili je Rusové ani Piquého sestava

Hned třem předním českým týmům se podařilo dostat na turnaj Road to Major (RTM) do Šanghaje, kde v listopadu zabojují o postup na Major, nejprestižnější turnaj v CS2, tradiční počítačové střílečce. Nikdy v historii na RMR nebyl více než jeden český zástupce.

Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Ilustrační foto.

Článek

„Vítejte v nové éře Sinners,“ ocenil svůj úspěch na sítích první z českých postupujících týmů. Liberecká organizace poslední dobou procházela přestavbou týmu, ale i výměnou členů managmentu. Před samotnou kvalifikací se Sinners dostali do formy a projeli jí jako nůž máslem.

V prvním zápase ve formátu BO1 se střetli s ukrajinským týmem B8, který se nachází na 35. místě světového žebříčku a Sinners vyhráli dominantně 13:3. Následoval střet s ruským týmem Paravision, který okupuje 38. místo, a i zde Sinners nedali soupeři šanci a vyhráli opět jasně 13:3. 

V posledním zápase ve formátu BO3 je čekala sestava KOI, která patří do portfolia Gerrarda Piquého. I v tomto případě Sinners vyhráli jasně, a to 13:4 a 13:3, čímž si zajistili letenky do Číny a porvou se světovou elitou o místo na finálním turnaji. Tahounem Sinners byl nestárnoucí Tomáš „Oskar“ Šťastný.

Druhým týmem, který prošel sítem uzavřené kvalifikace, je pardubická organizace napojená na hokejový tým Pardubic, a to Dynamo Eclot. Momentálně dominuje hlavně na česko/slovenské scéně.

V prvním zápase je čekala těžká zkouška, a to evropský tým BC.Game pod vedením slovenské legendy Ladislava „Guardian“ Kovácse, pod kterým působí i český hráč Simon „Kwertzz“ Horák.

Dynamo nakonec v prodloužení podlehlo BC 16:19. Dalším soupeřem byla kazachstánská sestava týmu 1WIN, Eclot si spravili chuť a vyhráli 13:11. Následovala polská zkušená sestava týmu Monte, kterou zdolala 13:7, a Dynamo tak bylo krok od RMR. Nejtěžší zkouška čekala na Dynamo v podobě týmu BLEED, plném zkušených hráčů a figurujícím na 33. místě světového žebříčku. Dynamo vyhrálo první mapu 13:10, a bylo tak krok od postupu. Tým BLEED se však nevzdával, další mapu ovládl 13:9. Dynamo však zabralo, vyhrálo nakonec 13:7 a stalo se druhým českým týmem, který se podívá do Šanghaje.

Černým koněm se stala sestava týmu UNiTY, která se nachází až na 99. místě žebříčku. Hned v prvním zápase UNiTY podlehli již zmíněným Monte 6:13. Pak ale přišel neuvěřitelný úspěch, a to skalp evropského giganta ENCE. Tým plný hvězd nechyběl na posledních sedmi Major turnajích, ale přesto podlehl 7:13. Po neskutečném výkonu čekal portugalský soupeř Rhyno, ani s ním UNiTY nenechali nic náhodě a vyhráli 13:11. Poslední krok byla opět evropská sestava týmu KOI. Unity bohužel první mapu prohráli 11:13, ale na další mapě se v prodloužení udrželi ve hře vítězstvím 19:17. Na poslední mapě už KOI neměli sílu vzdorovat. Unity vyhráli 13:5 a též budou bojovat o Major.

Evropská část RMR se v Číně koná od 17. listopadu do 24. listopadu a na české týmy čekají mj. elitní sestavy Vitality, NAVI, G2, MOUZ, FAZE atd. Pokud by nějaký z tuzemských zástupců postoupil ještě dál - do hlavní části, nebo se déle udržel na samotném RMR, asi by přišel o hlavní turnaj na domácí scéně, a to MČR v Brně (od 22. do 24. listopadu). Při účasti na Majoru by se přes to ale určitě každý bez potíží přenesl.

Související témata: