Hlavní obsah

Češi si na MAX League of Nations zahrají semifinále

Praha

Český reprezentační výběr ve hře Hearthstone zaznamenal na mezinárodním turnaji MAX League of Nations parádní výsledek. České trio ve složení Jaromír „Jarla" Vyskočil, Oldřich „Faeli" Mahdal a Štěpán „Norwis" Šimek získalo ve skupině A druhou postupovou příčku a ve čtvrtfinále porazilo silný výběr Španělska.

Foto: Sport.cz

Oldřich „Faeli“ Mahdal z týmu Entropiq vybojoval se spoluhráči postup do semifinále turnaje MAX League of Nations. Archivní foto

Článek

Český výběr se ve skupině A utkal s reprezentacemi Slovenska, Turecka, Dánska, Řecka a Nizozemska. Po dramatickém vyvrcholení se nakonec cesta do čtvrtfinále otevřela díky důležitému vítězství nad Dánskem.

Jarla a spol. do čtvrtfinále turnaje nakonec postoupili z druhého místa se třemi výhrami z pěti zápasů. Skupinu ovládl suverénně výběr Turecka, který v základní skupině neprohrál jediné utkání.

Češi pak začátkem týdne nastoupili ke čtvrtfinálovému klání proti silnému Španělsku, nakonec z toho byla ale jasná výhra v poměru 2:0 na zápasy.

Vyskočil, Mahdal a Šimek tak potvrdili, že v mezinárodním měřítku rozhodně patří mezi užší špičku, přestože MAX League of Nations patří mezi turnaje kategorie Tier 3.

V týmové soutěži národů Češi navazují na titul mistrů světa z roku 2017. V semifinále se trio reprezentantů střetně s Francií, která ve čtvrtfinále zdolala výběr Ukrajiny poměrem 2:1 na zápasy.

Související témata: