Hlavní obsah

Zkušený český cyklista vyřešil svou budoucnost. Našel si nový tým

Aktualizováno

Spekulace se potvrdily. Český cyklista Jan Hirt skutečně opustil stávající tým Soudal Quick-Step a našel si nového zaměstnavatele. Se stájí Israel-Premier Tech podepsal dvouletou smlouvu, která začne platit od roku 2025. „Vidím, jak se tým neustále zlepšuje a věřím v jeho budoucnost. Jsem rád, že budu jeho součástí,“ uvedl 33letý jezdec pro týmový web.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Český cyklista Jan Hirt končí ve worldtourovém týmu Soudal-Quick Step.

Článek

Hirt poslední dvě sezony strávil v ambiciózní belgické Vlčí smečce. Nedokázal úplně navázat na výsledky z předchozího angažmá Intermarché-Wanty, navzdory chybějící týmové podpoře ovšem zazářil celkovým osmým místem na letošním Giro d'Italia. Následně se nečekaně vešel i do nominace na Tour de France, kde byl prvním Čechem po třech letech, a pomohl Remcu Evenepoelovi ke třetí pozici.

Nyní si však našel nový tým, kde by si mohl častěji vychutnat roli lídra. Israel-Premier Tech sice pro roky 2023–2025 přišel o licenci World Tour, a tak je týmem z druhé nejvyšší UCI ProSeries, ovšem účastní se všech velkých závodů a sbírá velmi solidní výsledky.

„Rád bych pomohl týmu v těžkých etapových závodech, kde bych mohl uplatnit své dřívější zkušenosti. Mým hlavním cílem bude posílit tým na Grand Tours, takže se těším na další kapitolu,“ prohlásil Hirt, jehož největším úspěchem zůstává šesté místo z Gira 2022, kde ovládl i královskou etapu.

Podobné věci si od zkušeného českého jezdce slibují i v izraelské stáji. „Je to typ cyklisty, který nezištně pracuje pro své kolegy, ale také převezme roli lídra, když k tomu dostane příležitost. Jeho druhé místo na závodě Kolem Ománu a osmá pozice na Giru jsou toho důkazem,“ řekl generální manažer týmu Kjell Carlström. „Těšíme se, že až k nám příští rok přijde, tak mu dáme více příležitostí, zvlášť na Grand Tours a etapových závodech,“ dodal Carlström.

Související témata: